LowTemp.jpg

Wanneer moet u antivries aan uw mazout laten toevoegen?

04 december 2023
De winter en de kou zijn in het land. Is het in deze periode van het jaar nodig om antivries aan uw mazout te laten toevoegen? Wij geven het antwoord!

De afgelopen dagen zijn de temperaturen opmerkelijk gedaald. U vraagt zich misschien af of u antivries aan uw mazoutbestelling moet laten toevoegen om alle eigenschappen van de brandstof te behouden. Het antwoord hangt af van uw installatie.

 

Wanneer moet u antivries laten toevoegen?

 

In bepaalde situaties kan uw mazout bevriezen als hij wordt blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt. De eigenschappen van gewone mazout kunnen bijvoorbeeld verslechteren bij temperaturen vanaf -5 °C.

 

We raden daarom aan om antivriesmiddel toe te voegen als uw tank of de leidingen ervan zich buiten bevinden, zonder enige bescherming. Wanneer de temperatuur daalt of er veel wind is, neemt het risico op vorst namelijk toe. Met een antivriesmiddel behoudt uw brandstof al zijn eigenschappen tot een temperatuur van -20°C.

 

Wanneer wordt antivries toegevoegd?

 

Antivries moet worden toegevoegd voor of tijdens de levering. U moet het product dan ook aanvragen wanneer u uw bestelling plaatst. Uw stookolieleverancier zal de benodigde hoeveelheid antivries op het meest geschikte moment toevoegen, zodat het product optimaal met de stookolie vermengd wordt.

 

U kunt een antivriesmiddel ook laten toevoegen door uw bestelling te plaatsen op ProxiFuel.be. Vink hiervoor het vakje van deze service aan en uw leverancier zal ervoor zorgen dat het product wordt toegevoegd.

 

Hoe kunt u het risico op bevroren stookolie beperken?

 

Naast het toevoegen van antivries aan uw bestelling kunt u ook nog een paar andere aanpassingen doen.

 

Staat uw stookolietank buiten, bescherm ze dan eerst en vooral tegen het weer. Overweeg bijvoorbeeld om er een afdak omheen te plaatsen om temperatuurschommelingen te beperken.

 

Het isoleren van uw leidingen is net zo belangrijk, of uw tank nu binnen of buiten staat. U beschermt de leidingen niet alleen tegen temperatuurveranderingen, maar vermindert ook uw brandstofverbruik.

 

Profiteer van de eigenschappen van Mazout Ultra

 

U kunt kiezen voor hoogwaardige stookolie om uw installatie zo goed mogelijk te beschermen. Naast antivries bevat deze brandstof andere additieven om ervoor te zorgen dat uw ketel efficiënter werkt. Zo verbruikt u minder en profiteert u van meer warmte. Uw verwarmingssysteem zal namelijk minder snel verstopt en defect raken.

 

Het toevoegen van antivries aan uw brandstof geeft u gemoedsrust, zelfs als uw tank buiten staat.

 

Lees ook:

 

Koude: bescherm uw mazoutinstallatie

Stookolie kopen in winterse omstandigheden