onderhoud.jpg

Bereid uw mazoutlevering goed voor

27 februari 2019
Een mazoutlevering is geen improvisatieoefening. Een goede voorbereiding is belangrijk om ervoor te zorgen dat de levering onder de best mogelijke omstandigheden kan gebeuren.

Dankzij hun expertise en flexibiliteit zorgen de ProxiFuel-filialen ervoor dat u in heel België kunt rekenen op een kwaliteitsvolle mazoutlevering. Maar ook u als consument kunt ervoor zorgen dat alles soepel verloopt door uw mazoutbevoorrading goed te plannen.

 

Schat het aantal liters goed in

 

Probeer allereerst om de hoeveelheid mazout die geleverd moet worden zo goed mogelijk in te schatten. Op die manier kan de mazoutverdeler zijn leverronde zo goed mogelijk finetunen.

 

Om incidenten bij het vullen van uw tank te vermijden, wordt ook warm aanbevolen om uw tank uit te rusten met een overvulbeveiliging, een fluitje of een elektrische sonde bijvoorbeeld. Stel dat u meer stookolie hebt besteld dan er in uw tank past, dan kan de bezorger dit meteen horen of zien en stoppen met vullen wanneer uw tank vol is. Dit systeem is in sommige regio’s in België verplicht.

 

Geef de nodige instructies

 

Om ervoor te zorgen dat uw mazoutlevering zo vlot mogelijk verloopt, mag u niet vergeten om alle nuttige inlichtingen aan uw leverancier door te geven, vooral wanneer hij voor het eerst bij u langskomt:

  • bevindt de mazouttank zich buiten of in de woning?
  • ligt de tank ondergronds of is die bovengronds bereikbaar?
  • is de vulopening moeilijk bereikbaar of smal?
  • kan de vrachtwagen gemakkelijk in de buurt van de tank parkeren?

 

Dankzij de juiste instructies kan uw mazoutleverancier zijn bezoek beter voorbereiden, het tijdstip van levering inschatten, de juiste uitrusting of vrachtwagen kiezen, kortom, hij kan ervoor zorgen dat alles probleemloos verloopt.

 

Schakel uw ketel uit vóór levering

 

Vergeet ook niet om uw ketel uit te schakelen voordat uw mazout wordt geleverd. De nieuw geleverde stookolie zorgt er immers voor dat deeltjes van de bodem van de tank omhoog komen. Als de ketel tijdens of direct na het vullen van de tank wordt opgestart, kunnen de zwevende deeltjes de filters, sproeier of ketel verstoppen. Wacht na levering één tot twee uur voordat u uw ketel weer opstart. De deeltjes hebben dan de tijd gehad om weer naar de bodem te zinken.

 

Thuis zijn bij de mazoutlevering, noodzakelijk?

 

Tot slot, zelfs al is het aangeraden om aanwezig te zijn bij de stookolielevering om het werk van de chauffeur te vergemakkelijken en een snelle en efficiënte levering te garanderen, is het niet in alle gevallen verplicht. Indien uw tank toegankelijk is en u een mazoutlevering in afwezigheid toestaat en als u de chauffeur niet hoeft te betalen, bent u niet verplicht aanwezig te zijn.

 

Goed om weten

Als uw tank gemakkelijk bereikbaar is en het vullen zelfstandig kan gebeuren, hoeft u na de eerste levering mogelijk zelf niet meer aanwezig te zijn. Vraag het aan uw leverancier.

 

Verder lezen:

Hoeveel kost een levering mazout in mijn gemeente?

De voordelen van de dienstverlening automatische mazoutlevering