checklist-1316848_640.png

Bereid uw stookolielevering goed voor

22 mei 2019
Voordat u uw bestelling plaatst, moet u met een aantal punten rekening houden om uw stookolielevering snel, schoon, efficiënt en zonder onaangename verrassingen te laten verlopen.

Elke dag opnieuw stellen de chauffeurs van ProxiFuel alles in het werk om uw stookoliebestelling zo snel mogelijk, schoon, veilig en efficiënt te leveren. Ze proberen telkens met uw specifieke situatie rekening te houden.

 

Om de levering echter nog vlotter te laten verlopen, geven we u alvast graag enkele tips mee. Door met onderstaande punten rekening te houden, vermijdt u onaangename verrassingen als de leverancier aan uw deur staat.

 

Zorg ervoor dat uw opslagtank aan de normen voldoet

 

Vermijd problemen bij de levering en zorg ervoor dat uw opslagtank aan de normen voldoet. Brandstoffen zoals stookolie bij u thuis opslaan is wettelijk vastgelegd. De wetgeving inzake veiligheid en bescherming van het milieu verschilt van gewest tot gewest. Ze is vooral erg strikt als u een grote opslagtank wilt plaatsen. De ProxiFuel-adviseurs informeren u graag over de na te leven normen.

 

Heeft uw opslagtank een overloopbeveiliging?

 

Als u een ondergrondse opslagtank hebt, is het niet altijd eenvoudig om vast te stellen hoeveel stookolie er nog in de tank zit. Het is dan ook niet evident om te bepalen hoeveel stookolie u precies moet bestellen. We raden u dan ook aan om uw tank uit te rusten met een overloopbeveiliging zoals een fluitje of een elektrische sonde.

 

Die systemen laten de leverancier zien wanneer de stookolietank vol is.

 

Welke informatie moet ik aan de stookolieleverancier bezorgen?

 

Naast de gewenste hoeveelheid dient u bij uw stookoliebestelling ook een aantal andere gegevens door te geven om de levering vlot te laten verlopen.

 

  • Controleer of uw stookolietank zich binnen of buiten uw woning bevindt.
  • Vermeld of het om een ondergrondse of bovengrondse tank gaat.
  • Vermeld waar de vulmond zich bevindt (liefst zo dicht mogelijk bij de openbare weg).
  • Vermeld eventuele obstakels om tot bij de tank te geraken.

 

Via die inlichtingen weet de leverancier of er eventueel aangepast materiaal nodig is. Indien uw tank moeilijk bereikbaar is, dient de leverancier mogelijk in een kleinere tankwagen of langere buizen te voorzien.

 

Als de chauffeur over al deze nuttige inlichtingen beschikt, kan hij zijn ronde beter organiseren en sneller bij u leveren.

 

Maak de toegang tot de stookolietank vrij

 

Maak de toegang tot de stookolietank vrij voordat de leverancier komt leveren. Zo bent u zeker van een probleemloze stookolielevering. De levering verloopt namelijk sneller als de tank eenvoudig bereikbaar is. Hou daar best rekening mee, zeker als u weet dat de tankwagen het verkeer zou kunnen hinderen.

 

Lees ook:

De stookolietank vervangen: waarom en hoe?

Hoeveel liter moet u bestellen voor uw volgende mazoutlevering