homme_commande.jpg

Bestel uw pellets vóór de winter voor een betere prijs

12 september 2022
De pelletprijs is dit jaar dan wel sterk gestegen, toch is het de moeite waard om vandaag een bestelling te plaatsen. Een woordje uitleg.

Vroeger was er een duidelijk verschil tussen de winter- en zomerprijs van pellets. Dit jaar is de prijs haast voortdurend gestegen, waardoor het verschil een stuk kleiner is geworden. Toch is het de moeite waard om vandaag uw bestelling te plaatsen. De komende maanden mogen we namelijk geen prijsdalingen verwachten.

 

Waarom nu pellets bestellen?

 

De afgelopen maanden zijn de brandstofprijzen sterk gestegen. De pelletprijs vormt hier geen uitzondering op, ook al is de stijging minder spectaculair. In de voorgaande jaren was er een duidelijk verschil tussen de winter- en de zomerprijs. Dat verschil is vandaag een stuk kleiner, maar het is nog steeds voordeliger om uw pellets nu te bestellen.

 

Er zijn verschillende redenen waarom het nu een gunstige periode is om uw voorraad in te slaan. Hoewel de vraag dit seizoen al groter is dan de vorige jaren, zal ze waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Veel gezinnen moeten hun voorraad voor de komende winter nog aanleggen, waardoor de vraag zal toenemen.

 

Bovendien zijn de levertijden momenteel al langer dan gebruikelijk. Door nu uw bestelling te plaatsen, kunt u er zeker van zijn dat u ze voor de komst van Koning Winter ontvangt.

 

Redenen voor de stijgende pelletprijs

 

Door de aanzienlijke stijging van de gas- en stookolieprijs hebben veel mensen besloten een pelletkachel te installeren om hun kosten te drukken. Bij de aankoop van hun nieuwe kachel hebben heel wat gezinnen ook meteen een pelletvoorraad aangelegd. Terwijl in de voorgaande jaren de bedrijven van deze periode gebruikmaakten om hun voorraden aan te vullen, hebben de meeste leveranciers hun productie nu rechtstreeks verkocht.

 

De vrees voor een tekort aan pellets of voor voortdurende prijsstijgingen betekent dat de consumenten de producenten onder druk zetten. Het gevolg is dat die producenten de productie niet meer kunnen bijbenen. Het aanbod daalt en de prijzen stijgen.

 

De geopolitieke situatie heeft ook een invloed op de pelletprijs. Zo heeft de Russische inval in Oekraïne heel wat gevolgen gehad voor de Europese pelletmarkt. Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland waren goed voor 26% van de pelletinvoer uit de Europese Unie. Er moest dus gezocht worden naar alternatieven om die stopgezette import te compenseren.

 

Pellets voor de beste prijs

 

Net zoals voor andere brandstoffen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een betere prijs te krijgen.

 

U komt bijvoorbeeld voordeliger uit als u grotere hoeveelheden bestelt.

 

Pellets in bulk bestellen blijft uiteraard het voordeligst. Er zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient u te beschikken over een opslagruimte waarin u twee ton pellets kunt opslaan. Dat is namelijk de minimale hoeveelheid die u moet bestellen als u voor pellets in bulk kiest.

 

Door uw brandstof in bulk te bestellen, is er geen verpakking of speciale behandeling nodig. U bespaart niet alleen tijd maar blijft ook niet zitten met plastic zakken waarvan u niet weet wat u ermee moet doen.

 

Lees ook

 

Wat is het verschil tussen de levering van pellets in bulk of zakken?

 

Verwarming met pellets: hoe kunt u zuiniger verwarmen?