LowTemp.jpg

Dalende temperaturen: wat is de impact op uw stookoliebestelling?

30 januari 2019
In de winter kan het al eens gebeuren dat de levering van uw stookoliebestelling wat trager verloopt omdat er veel vraag is of omdat de vervoersomstandigheden lastiger zijn. Hier volgen enkele tips voor een kommerloze warme winter.

De temperaturen doken de jongste tijd zeer laag en bijna heel België mocht sneeuw verwelkomen. Dergelijke weersomstandigheden kunnen gevolgen hebben voor uw stookoliebestelling. Hier volgen enkele voorzorgsmaatregelen en interessante weetjes om zeker te zijn dat het lekker warm blijft in uw woning.

 

Veel stookoliebestellingen in de winter

 

Wanneer de temperaturen een duik nemen, draaien de verwarmingsketels in de huizen op volle toeren. De vraag naar verwarming, en dus naar stookolie, neemt toe. Er zijn dan ook veel gezinnen die hun stookolietank laten vullen in die periode van het jaar.

 

Wanneer uw tank bijna leeg is, hebt u er alle belang bij om zo snel mogelijk stookolie te bestellen. Omdat de leveranciers in de winter druk bezet zijn, kan het gebeuren dat uw levertijd net iets langer is dan wat u gewoon bent. U bestelt dus beter tijdig om te vermijden dat u op een ijskoude dag zonder verwarming valt.  

 

Goed om te weten

Doorgaans wordt er in België ’s winters meer stookolie besteld, maar dat betekent niet automatisch dat stookolie dan duurder wordt. Het stookolietarief is immers niet alleen gekoppeld aan de lokale vraag. Het tarief evolueert nu vaker volgens de waardebepalingen van de olieprijzen op de wereldmarkten, die op hun beurt in hoofdzaak afhangen van internationale economische en geopolitieke factoren.

 

Tragere stookolieleveringen door het slechte weer

 

Bovendien zijn België en zeker bepaalde landsdelen momenteel in de greep van hevige sneeuwval. Dan heerst er vaak chaos op de wegen en verlopen de bevoorradingen door de verdelers in vaak moeilijke omstandigheden, ondanks het feit dat ze goed zijn uitgerust om sneeuw en ijzel te trotseren. Het kan dus gebeuren dat uw stookolielevering vertraagd is, buiten de wil van de leverancier om.

 

 

Tip

Om het werk van de chauffeurs te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat uw stookolielevering in optimale omstandigheden verloopt, adviseren wij u om de toegang tot uw stookolietank vanaf de hoofdweg mooi vrij te maken.

 

Voor een dringende stookolielevering: neemt contact op met ProxiFuel

 

Als u ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch dringend stookolie moet bestellen, neem dan gerust contact op met de antenne van ProxiFuel die instaat voor de levering van huisbrandolie in uw streek. Onze teams zullen alles in het werk stellen om zo snel als mogelijk op uw vraag in te spelen.

 

Vermijd winterproblemen door nu meteen uw stookolie te bestellen.

 

Lees ook:

Stookolie kopen in de winter

Koude: bescherm uw mazoutinstallatie