pellet sac.jpg

De troeven van Belgische pellets

27 oktober 2022
Door te kiezen voor Belgische pellets kan de consument op een meer ecologische manier verwarmen, met een product van superieure kwaliteit.

Meer en meer mensen gebruiken vandaag pellets om hun woning te verwarmen. Deze hernieuwbare energiebron, die zowat overal ter wereld wordt geproduceerd, biedt veel comfort aan zijn gebruikers die over geconnecteerde, sterk geautomatiseerde kachels beschikken. Bovendien blijft de prijs van pellets betaalbaar.

 

Wist u overigens dat u best voor Belgische pellets kiest om van al die verschillende troeven te profiteren?

 

Belgische pellets, een echt hernieuwbare energiebron

 

Vandaag zijn er heel wat merken die pellets op de markt brengen. Maar als u wilt verwarmen met hernieuwbare energie zijn niet al die leveranciers gelijk.

 

Heel vaak worden de pellets uit de handel namelijk aan de andere kant van Europa of de wereld vervaardigd, met een grondstof waarvan de herkomst niet bekend is. De impact op het milieu en de transportkosten zijn dan ook zeer hoog.

 

Kiest u daarentegen voor Belgische pellets, dan bent u er zeker van dat ze in de beste omstandigheden worden geproduceerd, met grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen. Bovendien hoeft het eindproduct geen duizenden kilometers te reizen om in uw installatie te belanden.

 

De energiebron die u gebruikt is dus echt groen en hernieuwbaar!

 

Belgische pellets zijn van uitstekende kwaliteit

 

Naast de twijfelachtige oorsprong en productie van sommige pellets moet er ook naar de kwaliteit gekeken worden. Heel wat pellets uit de handel bieden niet de beste prestaties en kunnen uw installatie zelfs beschadigen.

 

Belgische pellets voldoen daarentegen vaak aan zeer strenge specificaties, met name wat betreft:

 

  • hun grootte (ongeveer 6 mm);
  • hun asgehalte (zo laag mogelijk);
  • hun calorische onderwaarde (zo hoog mogelijk);
  • de hoeveelheid additieven die ze bevatten (zo laag mogelijk).

 

Probeer de Pellets Premium van Proxifuel

 

De verschillende leveranciers die met Proxifuel samenwerken, bieden u Pellets Premium aan. Die pellets worden in België geproduceerd en zijn van uitermate hoge kwaliteit, wat bewezen wordt door de DINplus- en ENplus-labels, de maatstaven voor hout als energiebron. Pellets Premium doen op veel vlakken zelfs beter dan de eisen van die twee certificeringen. Wanneer u ze probeert, zult u merken dat de prestaties van uw toestel opmerkelijk verbeteren.

 

Door uw pellets op Proxifuel te bestellen, kunt u uw pellets ook rechtstreeks in uw opslagruimte (of silo, als u kiest voor pellets in bulk) laten leveren. Zo bespaart u tijd en hoeft u niet met pellets van de winkel naar huis te zeulen.

 

 

Lees ook:

Hoelang duurt het voordat ik mijn pellets kan ontvangen?

Bestel uw pellets vóór de winter voor een betere prijs