pellets_evolution_prix.jpg

De unieke eigenschappen van Premium Pellets van TotalEnergies

01 juli 2022
Dankzij hun zorgvuldige samenstelling en productie bieden Premium Pellets van TotalEnergies een uiterst hoog rendement. We vertellen u er graag meer over!

Er zijn een groot aantal pelletfabrikanten op de markt. Hun producten zijn echter niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Pellets die volgens de regels van de kunst worden geproduceerd, zoals Premium Pellets van TotalEnergies, moeten een optimaal rendement bieden en tegelijk uw installatie gedurende lange tijd beschermen.

 

De samenstelling van Premium Pellets van TotalEnergies

 

De samenstelling is de eerste belangrijke factor om ervoor te zorgen dat uw pellets het gewenste rendement geven. Premium Pellets van TotalEnergies worden uitsluitend gemaakt van zaag- en schaafresten van naaldbomen, waardoor hout dat anders verloren zou gaan opnieuw gebruikt kan worden.

 

Het voordeel van 100% naaldhout is dat er geen chemische additieven nodig zijn om de pellets samen te drukken. Die additieven zouden bovendien een negatief effect op het milieu en uw verwarmingsinstallatie kunnen hebben. De naaldhoutresten worden gewoon gedroogd en vervolgens onder hoge druk samengeperst tot korrels met de perfecte grootte (tussen 3,15 en 4 cm lang, ongeveer 6 mm in diameter). Kwaliteit verzekerd!

 

Het rendement van Premium Pellets van TotalEnergies

 

Dankzij de zorgvuldig geselecteerde grondstof en het productieproces hebben Premium Pellets van TotalEnergies uitstekende eigenschappen. Ze overtreffen zelfs de normen van de DINplus- en ENplus-certificaten.

 

  • Calorische onderwaarde: ≥ 4,8 kWh/kg;
  • Vochtgehalte: ≤ 8 %;
  • Asgehalte: ≤ 0,5 %;
  • 100% natuurlijk additief: ≤ 0,8%;
  • Bulkdichtheid: ≥ 630 kg/m3;
  • Fijnstofgehalte: ≤ 0,5%.

 

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de gebruiker van een uniek rendement kan profiteren. Het optimale rendement van Premium Pellets van TotalEnergies wordt bereikt door een volledige verbranding die zeer weinig as achterlaat. Hierdoor heeft uw pelletkachel of -ketel weinig onderhoud nodig. Bovendien geven Premium Pellets van TotalEnergies tijdens het gebruik weinig stof vrij.

 

Premium Pellets van TotalEnergies is een zuinige brandstof omdat u minder pellets gebruikt dan wanneer u met een product van mindere kwaliteit verwarmt.

 

Premium Pellets van TotalEnergies: in bulk of in zakken, u kiest

 

De Proxifuel-filialen verkopen Pellets van TotalEnergies in zakken van 10 of 15 kg. Ze worden vervolgens geleverd op pallets van 65 zakken (15 kg) of 102 zakken (10 kg) die door onze bezorger tot aan uw opslagplaats worden gebracht.

 

Beschikt u over een opslagsilo? Proxifuel kan uw Premium Pellets van TotalEnergies ook met een blaaswagen in bulk leveren. Door de lage verpakkingskosten zijn pellets in bulk zelfs voordeliger dan pellets in zakken. De keuze is aan u!

 

 

Lees ook:

Waarom kiezen voor Premium Pellets van TotalEnergies?

De garanties van Premium Pellets van TotalEnergies