proxifuel_palette_pellets.jpg

Hoe worden Total Pellets Premium gemaakt?

14 september 2020
Om een optimale kwaliteit te garanderen worden de TOTAL Pellets Premium gemaakt volgens een strikt proces en op basis van zorgvuldig geselecteerde materialen.

Pellets zijn kleine cilindervormige korrels die verkregen worden door houtschilfers of houtresten samen te persen. Tijdens de verbranding van die pellets komt er een grote hoeveelheid warmte vrij. De productie en samenstelling van de TOTAL Pellets Premium onderscheiden zich op verschillende manieren.

 

TOTAL Pellets Premium op basis van hoogwaardige houtresten

 

TOTAL Pellets Premium worden enkel gemaakt op basis van houtschilfers en spaanders. Tijdens het persen worden er geen additieven of kleefstoffen toegevoegd. De pellets zijn dus 100 % natuurlijk. Tijdens de verbranding ontstaan er dan ook geen vonken, roest of rook.

 

Daarnaast worden de TOTAL Pellets enkel gemaakt op basis van naaldhout. Hierdoor hebben ze een hoog calorisch vermogen waardoor u elke dag van een optimaal rendement kunt profiteren.

 

De TOTAL Pellets Premium worden overigens enkel geproduceerd op basis van houtschilfers en -spaanders uit de Ardense of aanliggende bossen. De milieu-impact van de productie en het transport is dan ook te verwaarlozen.

 

De TOTAL Pellets Premium hebben het PEFC-label en zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dat betekent dat er geen enkele boom gekapt wordt om deze houtpellets te maken.

 

TOTAL Pellets Premium worden in verschillende fases gemaakt.

 

Er moeten verschillende stappen doorlopen worden om de TOTAL Pellets Premium te maken.

 

Eerst worden de houtresten in een trommel gedroogd. Vervolgens worden ze fijngemalen en samengeperst om ze een hoge energiedichtheid te geven. De lignine en de hars uit het hout fungeren als kleefstof.

 

Nadat ze afgekoeld zijn, worden de houtpellets hard en komen ze van elkaar los. Vervolgens worden ze door een zeef gehaald om houtstof te verwijderen. Houtstof kan uw pelletkachel of -ketel na verloop van tijd immers beschadigen of blokkeren.

Als het stof verwijderd is, worden de pellets in een enorme silo bewaard. Sommige pellets worden nadien verpakt in zakken, andere worden dan weer in bulk geleverd.

 

Goed om te weten

De TOTAL Pellets Premium zijn verkrijgbaar in zakken van 10 kg of 15 kg. Ze kunnen aan huis geleverd worden per pallet van respectievelijk 102 zakken (1020 kg) of 65 zakken (975 kg). Ze kunnen ook in bulk geleverd worden.

 

TOTAL Pellets Premium zijn gecertificeerd

 

Om u van het best mogelijke rendement te laten profiteren, worden de TOTAL Pellets Premium gemaakt volgens een groot aantal criteria.

 

Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de vochtigheidsgraad, het asgehalte, het fijnstofgehalte, de mechanische duurzaamheid en de maat. Hierdoor voldoen de TOTAL Pellets Premium perfect aan alle criteria voor de Dinplus- en Enplus-labels.

 

Lees ook:

Met welke elementen moet u rekening houden voor uw pelletsaankoop?

Waar komen pellets vandaan?