sac_pellets_15kg_transparent.jpg

De voordelen van Pellets Premium

27 februari 2023
Met de Pellets Premium van Proxifuel krijgt u een optimaal rendement en beschermt u uw installatie. Ontdek alle voordelen!

Houtpellets zijn vandaag erg populair en worden overal in België gebruikt, zowel als extra warmtebron in een kachel, maar ook als brandstof voor een pelletketel en een centrale verwarming. De keuze van een kwalitatieve brandstof is echter cruciaal om het verwachte rendement te behalen en te profiteren van een verwarming die zowel economisch als ecologisch is. In dat opzicht zit u met Pellets Premium steeds goed.

 

Zorgvuldig samengestelde pellets

 

Kwaliteitsvolle pellets kunnen enkel en alleen met de beste grondstoffen worden gemaakt. Voor de productie van Pellets Premium gebruiken we uitsluitend resten van naaldhout, afkomstig van zagerijen of bossen.

 

Naaldhout zorgt ervoor dat we geen chemische additieven moeten gebruiken. Na het drogen worden de houtresten en het zaagsel onder hoge druk samengeperst. Dat maakt van Pellets Premium een bijzonder milieuvriendelijke brandstof.

 

Een hoog rendement en een beschermde installatie

 

Naast de keuze voor kwalitatieve grondstoffen wordt er ook veel aandacht besteed aan het productieproces van Pellets Premium. Dat betekent dat alle pellets die de fabrieken van onze partners verlaten de perfecte afmetingen hebben (tussen 3,15 en 4 cm) en niet verbrokkelen.

 

Met hun eigenschappen behoren Pellets Premium tot de meest efficiënte pellets op de markt:

 

  • calorische onderwaarde: ≥ 4,8 kWh/kg;
  • vochtgehalte: ≤ 8 %;
  • asgehalte: ≤ 0,5 %;
  • 100% natuurlijk additief: ≤ 0,8 %;
  • bulkdichtheid: ≥ 630 kg/m3;
  • fijnstofgehalte: ≤ 0,5 %;
  • duurzaamheid: ≥ 98 %.

 

Goed om te weten

 

Dankzij de bovenstaande eigenschappen hebben Pellets Premium de ENplus- en DINplus-certificeringen, de twee referenties voor brandstoffen. Ze hebben zelfs een hoger rendement dan de minimale vereisten die door de twee labels worden opgelegd. Pellets Premium bieden u overigens niet alleen een hoog rendement. Ze helpen ook om uw installatie doorheen de tijd te beschermen, omdat deze minder snel beschadigd raakt.

 

Lokale pellets

 

Pellets Premium zijn voordelig en milieuvriendelijk door hun samenstelling en productieproces maar ook door hun lokale karakter. De meeste pellets worden namelijk in België of de nabije omgeving gemaakt. De gebruikte grondstof komt eveneens uit onze gebieden.

 

Dankzij deze werkwijze kunt u profiteren van een milieuvriendelijke brandstof en een lagere prijs, omdat er weinig verplaatsingen nodig zijn voor de productie. Kiezen voor Premium Pellets is dus goed voor uw portemonnee én de planeet.

 

 

Lees ook:

Is dit het juiste moment om te kiezen voor pelletverwarming?

Hoe krijgt u pellets tegen een betere prijs?