services_commander_en_ligne_0.jpg

Hoe krijgt u pellets tegen een betere prijs?

31 januari 2023
Door de recente prijsstijging is iedereen op zoek naar goedkopere pellets. Hierbij enkele tips!

De huidige energiecrisis heeft een impact op alle burgers, of u nu verwarmt met mazout, gas of zelfs met pellets. De prijs van laatstgenoemde energiebron is de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen, waardoor veel consumenten op zoek zijn gegaan naar manieren om goedkopere pellets te vinden. Maar hoe kunt u dat doen? In dit artikel geven we u enkele tips.

 

Kies voor pellets in de juiste verpakking

 

Let eerst en vooral op de verpakking van de pellets die u koopt. Heel wat leveranciers, zoals ProxiFuel, bieden vandaag zakken pellets van 10 kg aan. Die zakken zijn eenvoudiger te verplaatsen en dus uitermate geschikt voor bepaalde gebruikers. De kosten van die verpakking worden echter weerspiegeld in de aankoopprijs, die hoger is dan die van pellets in zakken van 15 kg.

 

Als u een pelletketel hebt of gewoon een grotere voorraad pellets in huis wilt hebben, kunt u ook een pelletsilo laten installeren. Zo kunt u pellets in bulk (minimaal twee ton) laten leveren. Een dergelijke levering is meestal voordeliger dan een levering van pellets in zakken van 15 kg.

 

Bestel een grote hoeveelheid pellets


Een ander goed idee is om minder vaak, maar in grotere hoeveelheden pellets te bestellen. Als u genoeg ruimte hebt, kunt u meerdere pallets tegelijk kopen, iets wat u een betere prijs zal opleveren. Maar al te vaak bestellen consumenten op het laatste moment en kunnen ze niet anders dan een hoge prijs betalen.

 

Goed om te weten

 

Wanneer u pellets bestelt op ProxiFuel, kunt u die pellets zelfs in uw opslagruimte laten leveren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de verdere afhandeling van de gekochte pellets.

 

Koop op het juiste moment voor de beste pelletprijs

 

De laatste tip om pellets tegen een goede prijs te krijgen, is ze op het juiste moment te bestellen. Zoals alle energiebronnen schommelt de prijs van pellets het hele jaar door.

 

Er zijn met name grote verschillen tussen zomer en winter, aangezien de prijs van pellets afhankelijk is van schommelingen in vraag en aanbod. In de winter kunnen de prijzen hoger zijn dan in de zomer.

 

Om er zeker van te zijn dat u een interessante prijs voor uw pellets betaalt, raden we u aan regelmatig de prijswijzigingen op onze website te volgen. Met deze tips op zak kunt u tijdens uw volgende bestelling profiteren van pellets tegen een betere prijs.

 

 

Lees ook:

Hoe kunt u pellets optimaal bewaren? 

Wat is de samenstelling van houtpellets?