pellet sac.jpg

Wat is de samenstelling van houtpellets?

02 januari 2023
De samenstelling van houtpellets verschilt per merk. TotalEnergies Pellets Premium worden enkel gemaakt met hoogwaardige grondstoffen.

Vandaag zijn er een groot aantal pelletleveranciers op de markt. Maar let op, ze bieden niet allemaal dezelfde kwaliteit. Met name de samenstelling van de pellets kan enorm variëren en het rendement en de goede werking van uw installatie beïnvloeden.

 

Het belang van de samenstelling van houtpellets

 

De samenstelling van houtpellets is om een aantal redenen belangrijk voor het rendement van uw installatie. Om van het optimale rendement van houtenergie te profiteren en uw installatie niet te beschadigen, moet het hout in de eerste plaats perfect droog zijn. Kies dus enkel en alleen voor pellets met een zeer laag vochtgehalte.

 

Bovendien koopt u best pellets van naaldhout (den, spar, lariks, Noorse spar, douglasspar, enz.). Er bestaan ook pellets van loofhout maar die kleven niet zo gemakkelijk als pellets van naaldhout. Daarom is het vaak nodig om additieven toe te voegen. Die additieven zijn in sommige gevallen chemisch, wat niet goed is voor uw installatie of het milieu.

 

Het gebruik van hoogwaardige grondstoffen om de houtpellets te produceren en de zorg die aan het productieproces wordt besteed, zorgen ook voor een lager as- en fijnstofgehalte waardoor u minder onderhoud heeft.

 

De superieure kwaliteit van TotalEnergies Pellets Premium

 

Kiezen voor TotalEnergies Pellets Premium is kiezen voor pellets die gemaakt zijn met de beste grondstoffen en zorgvuldig zijn vervaardigd.

 

TotalEnergies Pellets Premium worden uitsluitend van naaldhout gemaakt. De houtschilfers en -spaanders voor de productie zijn afkomstig van bosbouwwerkzaamheden of zagerijen: er worden geen bomen voor de productie van de houtpellets gekapt.

 

De verzamelde houtresten worden gedroogd en onder hoge druk geperst tot pellets van de hoogst mogelijke kwaliteit, gecertificeerd door twee onafhankelijke keurmerken: DINplus en ENplus. TotalEnergies Pellets Premium doen zelfs beter dan de voorschriften van die twee certificeringen:

  • calorische onderwaarde: ≥ 4,8 kWh/kg;
  • vochtgehalte: ≤ 8 %;
  • asgehalte: ≤ 0,5 %;
  • 100% natuurlijk additief: ≤ 0,8%;
  • bulkdichtheid: ≥ 630 kg/m3;
  • fijnstofgehalte: ≤ 0,5%.

 

Uw houtpellets bestellen

Naast de optimale samenstelling van de pellets en de zorg bij de vervaardiging ervan, bieden de teams van Proxifuel ook een lokale service. We leveren uw pelletbestelling - in zakken of bulk - rechtstreeks in uw opslagruimte. Daardoor vermijdt u heel wat zwaar werk.

Simuleer gerust de prijs van uw volgende pelletbestelling op onze website. U krijgt meteen het juiste bedrag en kunt overgaan tot een bestelling.

 

 

Lees ook:

De troeven van Belgische pellets

Hoelang duurt het voordat ik mijn pellets kan ontvangen?