homme_commande.jpg

Het is het goede moment voor uw stookolieaankoop

25 maart 2020
De stookolieprijs is dit jaar nog nooit zo laag geweest. Het is dan ook het perfecte moment om uw stookolie aan een voordelig tarief te kopen.

Zoals u weet kan de prijs van een stookoliebestelling op korte tijd erg snel wijzigen. Momenteel krijgt de wereld te maken met een nooit geziene gezondheidscrisis, iets wat bijzonder goed te merken is aan de stookolieprijs. Sinds het begin van dit jaar is een stookoliebestelling maar liefst 40% goedkoper geworden.

 

Uw goedkoopste stookolieaankoop in vier jaar

 

Is uw stookolietank bijna leeg? Dan is het nu het uitgelezen moment om een bestelling bij uw leverancier te plaatsen. Momenteel bedraagt de stookolieprijs minder dan 41 cent per liter als u een bestelling van minstens 2000 liter plaatst en minder dan 44 cent als u een kleinere hoeveelheid bestelt. De stookolieprijs is dit jaar en zelfs de afgelopen vier jaar nog nooit zo laag geweest.

 

Tijdens deze laatste dagen van maart kost een mazoutlevering van 2000 liter u iets meer dan 800 euro. U bespaart maar liefst 430 euro in vergelijking met de afgelopen maand en 540 euro in vergelijking met het afgelopen jaar. Voor een dergelijk voordelig tarief moeten we al teruggaan naar maart 2016.

 

Het coronavirus doet de prijs van uw stookolieaankoop dalen

 

De prijs van een stookolieaankoop is momenteel erg aantrekkelijk omdat deze nauw samenhangt met de koers van de aardolieprijzen. Die koers is de afgelopen weken gekelderd omdat de wereldwijde vraag sterk gedaald is. Een vat Brent, dat gebruikt wordt als referentie om de stookolieprijs in België te bepalen, kost momenteel 25 dollar. Aan het begin van dit jaar was dat nog 65 dollar.

 

De krimpende economie, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus, heeft de vraag naar het zwarte goud enorm doen dalen. De dalende vraag begon eerst bij China, een van de grootste olieverbruikende landen, maar wordt momenteel ook in de rest van de wereld gevolgd. 

 

Verlengde levertermijnen

 

De sterke daling van de stookolieprijs heeft ervoor gezorgd dat heel wat Belgen van dit voordelig tarief willen profiteren. Leveranciers krijgen aan de lopende band bestellingen. Het kan dus iets langer duren voordat uw stookolie geleverd wordt. U profiteert echter wel van het gunstige tarief dat op de dag van uw bestelling van toepassing was.

 

Goed om te weten

Deze gezondheidscrisis betekent echter niet dat de voorraden uitgeput zullen geraken. Als u nog voldoende stookolie hebt, hoeft u dan ook geen bestelling te plaatsen. Ondanks de verstrengde maatregelen in ons land blijven de stookolieleveranciers aan de slag. De geldende voorschriften worden hierbij strikt opgevolgd.

 

Lees ook:

Welke factoren bepalen de stookolieprijs?

Stookolieprijs in België: welke evolutie de afgelopen weken?