MaisonPellets.jpg

Hoe kiest u de juiste pelletleverancier?

20 november 2023
Met welke criteria moet u rekening houden bij het kiezen van een pelletleverancier? Kwaliteit, service, ligging, prijs ... We helpen u de juiste keuzes te maken.

Het is normaal dat u zich relevante vragen stelt als u op zoek gaat naar een pelletleverancier. In dit artikel bekijken we de belangrijke criteria waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze, zodat u steeds een kwaliteitsproduct tegen de beste prijs krijgt.

 

De prijs en kwaliteit van pellets

 

Een van de belangrijkste criteria is de kwaliteit van de aangeboden pellets. Houdt u alleen maar rekening met de prijs, dan zou u wel eens voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan. Een lage prijs betekent niet noodzakelijkerwijs een goede deal. De goedkoopste pellets op de markt zijn vaak van minderwaardige kwaliteit.

 

Hoewel het verleidelijk is om bij de goedkoopste leverancier te bestellen, raden we u aan om goed te letten op de kwaliteit van het aangeboden product.

 

Goed om te weten

 

De pellets die worden verkocht op ProxiFuel zijn Dinplus en Enplus gecertificeerd. Zo bent u zeker dat de pellets voldoen aan de hoogste normen: laag vocht-, fijnstof- en asgehalte, hoge calorische waarde, optimale kalibratie, zo weinig mogelijk additieven, enz.

 

Een verdeler die goedkopere producten aanbiedt, levert u mogelijk pellets die meer vocht of een hoger fijnstofgehalte bevatten. Dergelijke pellets kunnen uw installatie beschadigen.

 

De herkomst van pellets

 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de herkomst van de pellets die u koopt. Pellets worden meestal gemaakt van de zaagresten die leveranciers uit zagerijen kunnen recupereren. Die resten worden vervolgens samengeperst tot de benodigde pellets om uw woning te verwarmen. Met uw keuze voor lokaal geproduceerde pellets helpt u om de impact van uw verwarming op het milieu te verminderen.

 

Bij Proxifuel worden pellets gemaakt van naaldhoutafval dat wordt teruggewonnen uit fabrieken in de Belgische Ardennen.

 

U kunt er zeker van zijn dat u een lokaal, milieuvriendelijk product krijgt.

 

De ligging van uw leverancier

 

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier raden we u aan om voor een lokale speler te kiezen. De kwaliteit van de service gaat er dan alleen maar op vooruit. Lokale spelers kunnen u kortere levertijden geven. Ze kunnen u ook gemakkelijker helpen als dat nodig is. En omdat de afstand tussen uw woning en het magazijn van de leverancier korter is, zijn de bezorgkosten ook lager.

Als u een bestelling plaatst bij Proxifuel doet u een beroep op een van de elf filialen in het land. U kunt ook steeds kiezen tussen pellets in zakken van 10 of 15 kilo of in bulk. In elk geval zijn al onze leveranciers beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

 

Lees ook:

 

Energie besparen met pelletverwarming

Zijn pellets in bulk goedkoper dan pellets in zakken?