pellet sac.jpg

Zijn pellets in bulk goedkoper dan pellets in zakken?

21 augustus 2023
Is het voordeliger om te kiezen voor pellets in zakken of in bulk?

Wanneer u verwarmingspellets wilt bestellen en laten leveren via Proxifuel.be kunt u kiezen voor pellets in bulk of pellets in zakken van 15 kg. Welke keuze is voor u het voordeligst?

 

Een klein prijsverschil tussen pellets in bulk of zakken

 

Als u onze online tool gebruikt om pellets te bestellen, zult u merken dat de prijs voor pellets in bulk momenteel iets hoger is dan de prijs voor pellets in zakken.

 

Midden augustus van dit jaar diende u voor twee pallets met 65 zakken van 15 kilo (ofwel 1.950 kilo) in totaal 900 euro te betalen. Dat komt neer op een prijs van 0,461 euro per kilo.

 

In dezelfde periode betaalde u voor twee ton pellets in bulk ongeveer 950 euro. Dat komt neer op 0,475 euro per kilo.

 

Zoals u ziet, is het prijsverschil haast te verwaarlozen. Voor een bestelling van twee ton bedraagt het verschil ongeveer 25 euro.

 

Pallet: 0,461 euro per kilo x 2000 = 922 euro

Bulk: 0,475 euro per kilo x 2000 = 950 euro

 

Belangrijk om weten is dat de pelletprijs degressief is. Dat wil zeggen dat de prijs afneemt als u een grotere hoeveelheid bestelt.

 

De beste manier om een idee te krijgen van de pelletprijzen in uw regio is door de dagprijzen te vergelijken via ons bestelformulier.

 

Pellets in bulk of in zakken? Bovenal een praktische vraag!

 

Het prijsverschil tussen pellets in zakken of bulk speelt niet echt een doorslaggevende rol voor uw keuze.

 

Kijk dus zeker ook naar andere aspecten om uw keuze te maken.

 

Voordelen van pellets in bulk

 

Pellets in bulk zijn gemakkelijker te gebruiken als een silo met een capaciteit van minstens twee ton (de minimale hoeveelheid die u moet bestellen) rechtstreeks op uw ketel is aangesloten.

 

De vrachtwagen met blaassysteem zal de pellets dan rechtstreeks in uw opslagsilo storten. Zo hoeft u er zich geen zorgen over te maken.

 

Voordelen van pellets in zakken

 

Geeft u de voorkeur aan de levering van pellets in zakken, dan dient u minimaal één pallet te bestellen. Elke pallet bevat 65 zakken van 15 kilo. Het is belangrijk dat u over voldoende ruimte beschikt om de pallets te stockeren, bijvoorbeeld in uw garage.

Het voordeel van pellets in zakken is dat u kleinere hoeveelheden kunt bestellen. Het nadeel is wel dat u zelf iets meer de handen uit de mouwen zult moeten steken. Zo dient u uw ketel of kachel regelmatig met de hand bij te vullen.

 

Op elk moment bestellen en snelle levering

 

Pellets in bulk of in zakken? ProxiFuel kan beide snel en overal in België leveren dankzij zijn elf lokale vestigingen, die elk een afgebakend geografisch gebied bedienen. Bestellen kan heel eenvoudig en op elk moment via onze website.

 

Als u geen ruimte hebt voor een pallet, kunt u ook losse zakken van 10 kilo afhalen bij een van de verkooppunten van Proxifuel.

 

Lees ook:

Wat is het verschil tussen de levering van pellets in bulk of zakken?

Zakken met pellets bewaren

De unieke eigenschappen van Premium Pellets van TotalEnergies