HVO100

Hoe stapt u over op HVO100?

27 februari 2024
Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om aan het milieu te denken. Ontdek hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen door over te stappen op HVO100.

Het doel van de Europese Unie is duidelijk. De uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55% verminderen. Het is een ambitieus doel dat alleen kan worden bereikt als iedereen zijn steentje bijdraagt. Aangezien de transportsector een van de meest vervuilende ter wereld is, zijn er alternatieve brandstoffen in opkomst, zoals biobrandstoffen. Een van die brandstoffen is HVO100, ontwikkeld door TotalEnergies.

 

HVO, een milieuvriendelijke brandstof

 

Fossiele brandstoffen worden geproduceerd uit olie en stoten al van bij de winning van aardolie het gas CO2 uit. Bij biobrandstoffen is dat niet het geval. Zij ontstaan door de verwerking van hernieuwbare grondstoffen.

 

In de praktijk worden biobrandstoffen gemaakt door gebruikte grondstoffen zoals biomassa, afvaloliën en dierlijke vetten te verwerken en opnieuw te gebruiken.

 

HVO biedt meerdere voordelen:

 

  • 50-90% minder CO2-uitstoot vergeleken met fossiele brandstoffen;
  • gemiddelde daling van 20% van de deeltjes die tijdens de verbranding worden uitgestoten;
  • daling van de productie van stikstofoxides tijdens de verbranding.

 

 

Overstappen op HVO100

 

Bent u van plan om te kiezen voor HVO100? Moeilijk is het niet! Momenteel wordt deze biobrandstof vooral gebruikt in vrachtwagens en landbouwmachines, die meestal op diesel rijden.

 

De meeste fabrikanten van auto's en vrachtwagens hebben hun voertuigen aangepast om op biobrandstoffen te rijden.

 

HVO100 is ontwikkeld om te voldoen aan de EN15940-norm. De eigenschappen van deze brandstof garanderen een goede werking van motoren. U zult ook merken dat de verbranding een stuk stiller verloopt.

 

Overstappen op HVO vereist dus geen specifieke aanpassing wanneer u de brandstof tankt voor uw auto of vrachtwagen. Wanneer u uw bestelling plaatst, kunt u ervoor kiezen om alleen biobrandstof of een mengsel met traditionele diesel te ontvangen. U kunt ook afwisselend fossiele brandstof en biobrandstof bestellen.

 

 

Hoe kunt u HVO100 krijgen?

 

HVO100 is verkrijgbaar bij alle filialen van Proxifuel. U hoeft alleen maar contact op te nemen met de leverancier van uw keuze, die de levering zo snel mogelijk zal verzorgen.

 

De leveranciers beantwoorden ook graag al uw vragen, zodat u de meest geschikte keuze voor uw situatie kunt maken.

 

Lees ook:

Kies voor biobrandstof met HVO100 van TotalEnergies

Waarom kiezen voor HVO diesel, de biobrandstof van TotalEnergies?