Cam Sans Roues.Basicimage H 113610CA

Kies voor biobrandstof met HVO100 van TotalEnergies

12 december 2023
TotalEnergies en ProxiFuel commercialiseren hun HVO om de energietransitie te steunen. Waar kunt u deze brandstof voor gebruiken?

Vanwege de huidige klimaatproblematiek is het belangrijk dat we allemaal anders leren omgaan met energie. Dat geldt ook voor iedereen die elke dag professioneel bezig is met brandstoffen. De afgelopen jaren hebben TotalEnergies en ProxiFuel de commercialisatie van een hernieuwbare biobrandstof ontwikkeld, nl. HVO100.

 

Deze biobrandstof, die wordt gemaakt van afvaloliën, residuen en dierlijke vetten, stoot zeer weinig CO2 uit tijdens de verbranding en is daardoor veel milieuvriendelijker. Hij voldoet eveneens aan de regelgeving voor biobrandstoffen die door de Europese Unie is uitgewerkt. Die wetten leggen met name de criteria rond duurzaamheid vast.

 

Waar kunt u HVO Diesel voor gebruiken?

 

HVO kan worden gebruikt als brandstof voor de meeste voertuigen met een dieselmotor. Veel auto- en vrachtwagenbouwers hebben het gebruik van deze biobrandstof omarmd. Ze hebben de brandstoffen die beantwoorden aan de norm EN 15940, zoals HVO100 van TotalEnergies, goedgekeurd. Momenteel wordt de brandstof voornamelijk gebruikt voor vrachtwagens. Deze biobrandstof kan echter ook gebruikt worden voor landbouwwerktuigen en machines.

 

HVO Diesel is niet alleen duurzaam maar biedt ook nog andere voordelen. Over het gebruik hoeft u zich geen zorgen te maken. De eigenschappen van deze brandstof garanderen een goede werking van motoren. Bovendien is het cetaangetal hoger dan dat van traditionele diesel. U zult dan ook merken dat de verbranding stiller is.

 

Hoe kunt u overschakelen op HVO100?

 

Overschakelen op HVO is kinderspel. Ten eerste kunt u, wanneer u bestelt bij een van de verdelers van ProxiFuel, ervoor kiezen om uw tank volledig met biobrandstof te laten vullen of om de brandstof te laten mengen met traditionele diesel. U kunt er ook voor kiezen om de brandstof afwisselend met uw gebruikelijke brandstof te laten leveren.

 

Voor de opslag van HVO100 kunt u uw gebruikelijke tank gebruiken. Weet overigens dat de eigenschappen van HVO Diesel ervoor zorgen dat het product doorheen de tijd stabiel blijft. Verder is deze brandstof ook uitstekend bestand tegen oxidatie. Algemeen genomen kunt u HVO100 dus lang bewaren, zonder dat het bepaalde eigenschappen verliest.

 

Hoe kunt u HVO100 ontvangen?

 

HVO vindt u in alle filialen van ProxiFuel in België.

 

Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met een verkooppunt bij u in de buurt. Ze zullen met plezier al uw vragen beantwoorden, zodat u de meeste geschikte keuze voor uw specifieke gebruik kunt maken.

 

Lees ook:

 

Welke stookolie kopen voor mijn landbouwwerktuigen?

Total HVO100, uw biobrandstof voor dagelijks gebruik