Livraison (2).jpeg

Hoe verloopt een stookolielevering?

20 april 2022
In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over uw stookolielevering, die professioneel wordt uitgevoerd door de leveranciers van Proxifuel.

Hoe verloopt de levering nadat u uw stookoliebestelling geplaatst hebt?

 

De teams van Proxifuel werken volgens een strikte organisatie en nemen steeds de nodige voorzorgsmaatregelen om u een kwaliteitsservice tegen de beste prijs te garanderen. In dit artikel leggen we u uit hoe een stookolielevering verloopt.

 

De organisatie van de leverronde

 

Nadat de leverancier uw bestelling ontvangen heeft, wordt de levering zo snel mogelijk gepland, rekening houdend met uw voorkeuren.

 

Om u de beste prijs te garanderen, worden de leveringen georganiseerd in rondes. Zo kunnen we de verplaatsingen van onze chauffeurs tot een minimum beperken. U wordt uiteraard op de hoogte gebracht van de dag van de levering en het tijdstip waarop de leverancier bij u zal langskomen.

 

Op de dag van de levering gaat de leverancier dan langs een van de regionale stookoliedepots van de TotalEnergies Company, voordat hij de stookolie gaat leveren aan verschillende klanten die idealiter in dezelfde regio liggen.

 

Controle van de bestelling

 

Algemeen genomen dient u aanwezig te zijn als uw stookolie geleverd wordt.

Dat is vooral belangrijk als het om een eerste levering gaat. Zorg er overigens ook voor dat uw stookolietank steeds eenvoudig te bereiken is.

 

Bij aankomst overloopt de leverancier de verschillende elementen van uw bestelling, zoals de keuze van het product en het bestelde volume.

 

Hij zal ook controleren of uw installatie aan de regels voldoet. Zo zal hij nagaan of de tank in goede staat is, of er een overloopbeveiliging is en of er aan de veiligheidsvoorwaarden voor de levering is voldaan.

 

Een schone en veilige levering

 

De leveranciers van Proxifuel zijn opgeleid om een levering schoon en veilig te laten verlopen.

Nadat de controles zijn uitgevoerd, kan uw bestelling geleverd worden. De leverancier rolt de toevoerslang van de vrachtwagen naar de tank af en sluit hem aan. Tijdens de levering blijft hij in de buurt van uw tank om elk risico op overlopen te vermijden.

 

Na de levering

 

Na de levering, zodra uw tank vol is of de gewenste hoeveelheid geleverd is, zal de leverancier u meteen de factuur overhandigen en u vragen de bestelling te betalen.

 

De factuur bevat de volgende gegevens:

 

- de datum en het tijdstip van de stookolielevering;

- de hoeveelheid en het type geleverde brandstof;

- de prijs per liter;

- de gekozen betaalmethode.

 

Goed om te weten

 

Schakel uw verwarmingsketel steeds uit voordat de leverancier uw bestelling komt leveren. Zo vermijdt u verstopping door het bezinksel dat zich mogelijk op de bodem van de tank bevindt en tijdens de levering naar boven komt. We raden u aan om uw verwarmingsketel pas twee uur na de levering opnieuw aan te zetten zodat het bezinksel voldoende tijd heeft gehad om terug naar de bodem te zakken.

  

Lees ook:

De stookolietank vervangen: waarom en hoe?

Hoeveel liter moet u bestellen voor uw volgende stookolielevering