Euro bills.jpg

Hoeveel kost een stookolieaankoop vandaag?

09 september 2020
De prijs voor een stookolieaankoop is momenteel erg interessant. Profiteer ervan om met de komst van de winter uw tank te vullen!

 

De prijs van een stookolieaankoop verandert regelmatig. Hij hangt immers sterk af van de aardolieprijs die van dag tot dag schommelt, naargelang de vraag en het aanbod van aardolie op wereldvlak. In dit artikel geeft ProxiFuel u de nodige duiding bij het bedrag dat u vandaag moet betalen.

 

Iets meer dan 800 euro voor een stookolieaankoop van 2000 liter

 

De officiële stookolieprijs, met andere woorden de maximale prijs waaraan de leveranciers gewone stookolie in België mogen verkopen, bedraagt momenteel:

  • 0,4139 euro/liter als u 2000 liter stookolie of meer bestelt;
  • 0,4438 euro/liter als u minder dan 2000 liter bestelt.

 

Als u afgelopen maandag 7 september 2020 in totaal 2000 liter stookolie bestelde, moest u een bedrag van maximaal 827,80 euro ophoesten. Was dat maar 1000 liter, dan betaalde u maximaal 443,80 euro.

 

Goed om te weten

Het kan zijn dat u zelfs minder voor uw stookoliebestelling moet betalen. De leveranciers mogen niet meer aanrekenen dan het officiële tarief dat elke werkdag door de Belgische staat vastgelegd wordt. Ze mogen u echter wel een goedkopere prijs bieden.

 

Mazout kopen is momenteel erg voordelig

 

Als we de huidige stookolieprijs vergelijken met de prijs die onlangs of enkele maanden geleden gehanteerd werd, stellen we vast dat een stookoliebestelling momenteel erg voordelig is.

 

Afgelopen maand moest u bijvoorbeeld 100,40 euro meer neertellen voor een levering van 2000 liter. Afgelopen jaar betaalde u rond deze periode zelfs 521,20 euro meer. Hebt u uw stookolietank nog niet gevuld voor de komende herfst en winter? Aarzel dan niet te lang en neem contact op met uw leverancier om van een voordelige prijs te profiteren!

 

De gezondheidscrisis beïnvloedt de stookolieprijs

 

De huidige gezondheidscrisis doet de economie slabakken waardoor de prijs van een stookoliebestelling erg voordelig is. Een daling in de wereldwijde vraag heeft ervoor gezorgd dat de aardolieprijzen al enkele maanden gekelderd zijn. En die dalende aardolieprijs heeft onvermijdelijk een effect op de stookolieprijs.

 

Tussen het begin van de maand januari en het einde van de maand april dook de prijs met ongeveer 55 % naar beneden, van 0,6987 euro per liter tot 0,3113 euro per liter voor een aankoop van minimaal 2000 liter. De stookolieprijs krabbelde in mei en juni terug recht tot een maximale prijs van 45 cent per liter. In de maanden juli en augustus bleef de prijs rond datzelfde tarief schommelen, voordat hij aan het begin van de maand september terug lichtjes begon te dalen.

 

Lees ook:

1e semester 2020: een verrassende evolutie van de stookolieprijs

Welke factoren bepalen de stookolieprijs?