Frost - anti gel

Is antivries noodzakelijk?

12 december 2022
De winter is in het land en u vraagt zich af of het de moeite waard is om antivries aan uw stookolie toe te voegen? In dit artikel gaan we hier graag op in.

Zoals u ongetwijfeld al gemerkt hebt, is de winter al een paar weken in het land, met temperaturen die regelmatig onder het vriespunt duiken. Als u verwarmt met mazout, en nog meer als uw tank niet beschut is tegen de kou, vraagt u zich misschien af of u iets moet doen om uw brandstof te beschermen, zoals het toevoegen van antivries.

 

Antivries in functie van de gebruikte stookolie

 

Eerst en vooral dient u te weten welk type stookolie u gebruikt om te weten of u een antivriesmiddel nodig hebt.

 

Hebt u gekozen voor gewone stookolie? Weet dan dat die brandstof al kan beginnen te kristalliseren vanaf een temperatuur van -5 °C, omdat ze geen antivriesmiddel bevat. Probeer dat echter steeds te vermijden om schade aan uw installatie te voorkomen. Onze Mazout Ultra bevat reeds antivries waardoor hij beschermd is tegen temperaturen tot -20 °C.

 

Voordat u antivries aan uw stookolie toevoegt, moet u dus steeds controleren welk type brandstof zich in uw tank bevindt.

 

Is uw mazouttank beschermd tegen de kou?

 

Aangezien gewone stookolie bij -5 °C begint te bevriezen, maakt het een groot verschil voor uw brandstof of uw mazouttank al dan niet tegen de kou is beschermd. Indien uw tank onbeschermd buiten staat, is ze bijzonder gevoelig voor dalende temperaturen waardoor uw stookolie snel kan bevriezen. Een ondergrondse tank, of beter nog een tank in een kelder of garage, is a priori beschermd tegen temperaturen onder nul.

 

Als u niet de nodige ruimte hebt om uw mazouttank binnen te plaatsen, kunt u altijd een afdak bouwen rond uw tank in de buitenlucht. Zo is ze beschermd tegen wind en minder gevoelig voor extreme temperaturen.

 

Antivries aanvragen bij uw mazoutbestelling

 

Als u altijd gewone stookolie bestelt en uw tank buiten blootgesteld wordt aan de winterse temperaturen is het de moeite waard om uw stookolieleverancier te vragen om antivries aan uw bestelling toe te voegen.

 

Moeilijk is het niet. Op de website van Proxifuel hoeft u alleen maar het vakje 'Antivries' aan te vinken wanneer u bestelt. Houd er wel rekening mee dat u een toeslag moet betalen.

 

De andere optie is te kiezen voor Mazout Ultra. Die mazout bevat niet alleen antivries als bescherming tegen extreme negatieve temperaturen, maar ook andere additieven die u verschillende voordelen bieden:

 

  • een anticorrosiemiddel;
  • een oxidatiewerend bestanddeel;
  • een verbeterde verbranding en dus een hoger rendement;

 

Door te kiezen voor Mazout Ultra kunt u uw installatie langdurig beschermen, terwijl u minder verbruikt!

 

 

Lees ook:

Waarom antivries laten toevoegen aan uw stookolie wanneer de winter in aantocht is?

Bereid uw mazoutlevering goed voor