frozen-bubble-1986676_960_720.jpg

Waarom antivries laten toevoegen aan uw stookolie wanneer de winter in aantocht is?

23 september 2019
Als u binnenkort stookolie bestelt, bestel dan meteen ook antivries. Dit additief beschermt uw opslagtank tegen de kou en verbetert de kwaliteit van uw stookolie.

Bij zachte temperaturen is het meestal vrij rustig bij de stookolieleveranciers. Op zulke momenten kunnen ze uw bestellingen dus erg snel leveren. Wij raden u dan ook aan om de winter niet af te wachten en uw stookolie meteen te bestellen. Als u uw bestelling online plaatst op Proxifuel.be, vergeet dan niet om ook antivries te bestellen.

Antivries, bescherming voor uw opslagtank en uw stookolie

Om u optimaal voor te bereiden op de winter en het binnen goed warm te houden, kunt u best antivries toevoegen aan uw stookoliebestelling. Hierdoor wordt de stookolie beter bestand tegen de kou en zal de brandstof niet bevriezen bij temperaturen onder nul (tot -20°C). Het zorgt ervoor dat uw huisbrandolie optimaal kan stromen, waardoor u in het putje van de winter niet plots zonder warm water zit en uw verwarmingssysteem niet beschadigd raakt.

Antivries beschermt uw opslagtank ook tegen barre weersomstandigheden als wind en sneeuw. En die bescherming is nodig, zeker als uw opslagtank in de buitenlucht staat.

Antivries bestellen

Antivries aan uw bestelling toevoegen is erg eenvoudig. Wanneer u uw stookolie online bestelt, hoeft u enkel het vakje 'Antivries' aan te vinken. Het antistollingsmiddel zal dan toegevoegd zijn aan de geleverde stookolie. Dit kost 11 euro per 1.000 liter.

Uw bestelling plannen

Eén koudegolf volstaat om het aantal bestellingen de hoogte in te doen schieten en de leveranciers overstelpt te doen raken. Als de temperatuur daalt, hebben mensen hun verwarming immers veel meer nodig. De vraag naar stookolie gaat dan ook de hoogte in. Neem dus nu al uw voorzorgen en ga na of uw opslagtank nog voldoende gevuld is om de winter te door te komen. Is uw stookolievoorraad aan de lage kant, wacht dan niet met bestellen.

Hoe kunt u lange levertermijnen vermijden?

Door de stookolieprijzen op onze site op de voet te volgen, kunt u het ideale moment voor uw bestelling kiezen én profiteren van kortere levertermijnen.

Bij een bestelling op het laatste moment zult u de officiële stookolieprijs van de dag moeten betalen. En die kan wel eens hoger zijn dan in de weken voordien.

Handig weetje: de Proxifuel-verdelers helpen u zo snel mogelijk uit de nood dankzij hun spoedleveringsdienst. U kunt uw bestelling online plaatsen, de klok rond.

Lees ook

Hoeveel kost een levering mazout in mijn gemeente?

Bereid uw stookolielevering goed voor

Wat beïnvloedt de stookolieprijs?