LowTemp.jpg

Kan de kou gevolgen hebben voor de levering van pellets?

22 januari 2020
In de winter liggen de wegen er niet altijd ideaal bij en stijgt de vraag enorm. Al die factoren kunnen gevolgen hebben voor de levering van pellets.

Wanneer de temperatuur daalt, willen mensen hun bestelling van pellets uiteraard zo snel mogelijk geleverd zien. Als het tegenzit, kan het echter gebeuren dat het in de winter langer duurt vóór uw pellets worden geleverd.

 

Onder invloed van de weersomstandigheden kan uw levering van pellets vertraging oplopen.

 

In de winter zakt de temperatuur geregeld onder 0, waardoor de wegen glad kunnen liggen. Als het bovendien gaat sneeuwen, kan het verkeer in de knoop raken en wordt het er zeker voor vrachtwagens die een lading van enkele tonnen vervoeren niet makkelijker op.

 

Kiest u voor de aankoop van pellets in zakken of in bulk, dan wordt uw levering door een vrachtwagen bezorgd. Bij lastige weersomstandigheden kan het vervoer vertraging oplopen.

 

Een grotere vraag naar pellets

 

Een andere factor waardoor de levering van pellets vertraging kan oplopen, heeft te maken met de grotere vraag naar pellets tijdens de wintermaanden. Tijdens die periode van het jaar raken voorraden sneller uitgeput en blijven bestellingen binnenstromen. Precies daarom, is de leveringstermijn soms langer dan normaal voorzien.

 

Goed om weten

De gemiddelde leveringstermijn voor pellets bedraagt 5 tot 10 dagen. In de winter kan het dus langer duren vóór een bestelling wordt geleverd.

 

Hou uw voorraad in de gaten en bestel op het juiste moment

 

Het kan natuurlijk gebeuren dat u geen andere keuze heeft dan pellets in hartje winter te bestellen. We raden u hoe dan ook aan het peil van uw voorraad goed in de gaten te houden, samen met de schommelingen in de prijzen voor pellets. Beschikt u over voldoende opslagruimte? Bestel uw brandstof niet wanneer uw voorraad uitgeput is, maar wanneer de prijzen voordelig zijn!

 

Opmerking: de prijzen voor houtkorrels zijn stabieler dan die voor, bijvoorbeeld, stookolie. In de voorbije jaren schommelde de prijs voor pellets in bulk in ons land altijd tussen 4,75 en 5,36 eurocent per kWh. Pellets in zakken kostten altijd tussen 5,10 en 5,84 eurocent.

 

Het kan niettemin interessant zijn om te profiteren van lichte prijsschommelingen die zich voordoen of van de kortingen die worden aangeboden. Zo kunnen de transportkosten lager liggen wanneer er in uw buurt een nieuwe fabriek voor de productie van pellets wordt gebouwd. In dat geval zullen de transportkosten aanzienlijk lager liggen en moet u dus ook minder betalen.

 

Goed om weten

Met 11 regionale vestigingen garandeert Proxifuel u aantrekkelijke prijzen voor pellets van lokale oorsprong. Daardoor dalen niet alleen de kosten, maar vermindert ook de milieu-impact van leveringen.

 

Lees ook:

Hoe verloopt een bestelling van pellets precies?

Een dringende bestelling van pellets: kan dat?