service_paiement_echelonne_1.jpg

Kies voor een gespreide stookoliebetaling

21 september 2020
Als u uw stookolie op ProxiFuel bestelt, kunt u uw bestelling op verschillende manieren betalen. U kunt bijvoorbeeld uw jaarlijkse factuur in meerdere keren en zonder extra kosten betalen. In dit artikel vertellen we u wat u moet doen.

Het vullen van uw stookolietank is niet bepaald goedkoop en neemt voor veel gezinnen een grote hap uit hun budget. Via ProxiFuel kunt u uw factuur op verschillende manieren betalen. Naast de gebruikelijke methodes, zoals een betaling voor of op het moment van de levering, kunt u uw factuur ook betalen via gespreide betalingen. Via een betalingsplan kunt u uw jaarlijkse stookoliebestelling in meerdere keren betalen, zonder extra kosten of interesten.

 

Hoe werkt een gespreide betaling?

 

Het bedrag van uw maandelijkse aflossingen wordt bepaald volgens uw jaarlijks verbruik en de dagprijs van de mazout. Het wordt elk jaar herberekend op basis van uw werkelijke verbruik en de schommelingen van de stookolieprijs.

 

Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u eenvoudig van deze dienst profiteren:

 

  1. Bepaal het bedrag van de maandelijkse aflossingen

 

De maandelijkse aflossingen worden berekend op basis van uw jaarlijks verbruik en de stookolieprijs op het moment dat u de overeenkomst ondertekent. Het bedrag wordt elk jaar opnieuw berekend afhankelijk van uw werkelijk verbruik en de evolutie van de prijzen op de markt.

 

  1. Kies de betaalmethode

 

De betalingen worden maandelijks voldaan via een bankoverschrijving of een doorlopende betalingsopdracht. Om uw inschrijving op deze dienst te valideren, dient u wel 50% van het bedrag van uw eerste bestelling van minimaal 1000 liter te betalen.

 

Vraagt u zich af hoeveel uw maandelijkse aflossingen kunnen bedragen? Surf dan naar onze website om een simulatie uit te voeren.

 

Goed om te weten

Een gespreide betaling is geen lening. De maandelijkse aflossingen brengen dus geen extra kosten met zich mee.

 

De voordelen van een gespreide betaling

 

Gezinnen die hun stookoliefactuur via een gespreide betaling betalen, profiteren van heel wat voordelen. Eerst en vooral spreidt u de kosten over een heel jaar en vermijdt u onaangename verrassingen wanneer u een nieuwe bestelling moet plaatsen.

Daarnaast brengt een gespreide betaling geen enkele extra kost met zich mee. Ze is dus voordeliger dan een lening. En tot slot kunt u uw bestelling op heel wat manieren plaatsen: per telefoon, e-mail, online of via automatische levering.

 

Goed om te weten

Verwarmt u uw woning met pellets? ProxiFuel geeft u voor de bestelling van pellets eveneens de mogelijkheid om met een gespreide betaling te werken.

 

Lees ook:

Stookolierekening betalen: verschillende mogelijkheden

Waar moet u op letten wanneer u stookolie bestelt?