Euro.jpg

Stookolierekening betalen: verschillende mogelijkheden

17 juli 2019
Wanneer u uw verwarmingsbrandstof bestelt bij een ProxiFuel-filiaal, kunt u uw stookolierekening op verschillende manieren betalen. We vertellen u er graag meer over.

 

Om de stookolietank te vullen moet elk gezin doorgaans een flink bedrag uittrekken. Daarom bieden de ProxiFuel-filialen, die overal in België gevestigd zijn, u verschillende mogelijkheden om uw stookolierekening te betalen. Aan u om volgens uw wensen een keuze te maken.

 

Stookolierekening betalen vóór levering

 

Eerste mogelijkheid die we u bieden: uw stookolierekening vooraf betalen via overschrijving. Na bevestiging van uw bestelling kunt u dan het bedrag van uw stookolieaankoop overmaken op de rekening van de leverancier.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat de levertijd pas begint nadat het geld daadwerkelijk op de rekening van het ProxiFuel-filiaal staat. Het is geen betaalmogelijkheid die de voorkeur geniet wanneer u een snelle levering wenst.

 

Stookolierekening betalen bij bevoorrading

 

De stookolierekening betalen bij levering is de meest gebruikte oplossing. In dat geval zijn er twee mogelijkheden:

  • contant betalen;
  • via Bancontact.

 

De betaling wordt rechtstreeks afgehandeld met de chauffeur die in zijn tankwagen beschikt over een draagbare betaalterminal. Hij zal u ook een bewijs van betaling bezorgen.

 

Geen zorgen meer dankzij gespreid betalen

 

Hebt u problemen om uw stookolierekening in één keer te betalen, dan bieden de ProxiFuel-filialen gespreid betalen aan. Via een betalingsplan kunt u uw jaarlijkse stookolierekening in meerdere keren betalen, zonder extra kosten of interesten.

 

Gespreid betalen verloopt op een zeer eenvoudige manier:

  • Afhankelijk van uw normaal jaarlijks stookolieverbruik en van de geldende stookolieprijs bij ondertekening van het contract wordt er een maandbedrag bepaald. Ieder jaar zal dit bedrag dan opnieuw worden berekend afhankelijk van uw werkelijk verbruik alsook van de evolutie van de stookolieprijs op de markt.
  • Elke maand betaalt u dit bedrag, via domiciliëring of doorlopende betalingsopdracht, naar uw eigen voorkeur.

 

Goed om te weten

Bij uw eerste bestelling kunt u profiteren van gespreid betalen mits u minimaal 1000 liter koopt en u onmiddellijk 75 % van dit bedrag betaalt.


Stookolieprijs wordt geblokkeerd tot op de gekozen leveringsdag

 

Welke optie u ook kiest voor het betalen van uw stookolierekening, vergeet niet dat het bedrag zal afhangen van de geldende stookolieprijs op de dag van uw bestelling bij uw leverancier. Zo bent u beschermd tegen elke mogelijke prijsschommeling.

 

Te lees ook:

Automatisch stookolie kopen

Bereid uw stookolielevering goed voor