checklist-1316848_640.png

Waar moet u op letten wanneer u stookolie bestelt?

06 mei 2020
Om slim stookolie te kopen, is het goed om een paar dingen in de gaten te houden vooraleer u uw bestelling plaatst. Ontdek welke!

Een paar weken geleden gaven we tips om slim pellets te kopen. Vandaag geven we je advies voor een geslaagde stookoliebestelling.

 

Een geslaagde bestelling is er één van een kwaliteitsproduct tegen de juiste prijs

 

Wanneer u stookolie bestelt, is de mazoutprijs per liter een doorslaggevende factor. Als consument wilt u uw kwaliteitsstookolie immers zo goedkoop mogelijk kopen. Het kan dus de moeite lonen om de offertes van de verschillende leveranciers in uw buurt te vergelijken.

 

Goed om weten

Leveranciers mogen niet meer aanrekenen dan de officiële mazoutprijs die dagelijks door de Belgische staat wordt vastgesteld. Om deze officiële prijslijst te raadplegen en de maximumprijs te kennen die u voor uw stookolie zal betalen, kunt u de pagina "Evolutie van de mazoutprijs in België" op onze ProxiFuel-site raadplegen, die elke ochtend wordt bijgewerkt.

 

Controleer eerst de kwaliteit van het product

 

Veel gezinnen die met stookolie verwarmen, kijken voor het kiezen van een leverancier vaak alleen naar de prijs. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor, maar niet de enige.

 

Het is ook essentieel dat u de kwaliteit nagaat van de producten die uw leverancier aanbiedt. Stookolie van slechte kwaliteit is weliswaar vaak goedkoper, maar kan uw verwarmingsinstallatie ernstig beschadigen of geeft niet hetzelfde rendement als een stookolie van goede kwaliteit, waardoor de eventuele besparingen bij de aankoop van uw stookolie teniet worden gedaan.

 

En hoe zit het met de dienstverlening?

 

Naast de prijs van de stookolie en de kwaliteit ervan, is het ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende diensten die uw mazoutleverancier aanbiedt. Afhankelijk van uw situatie geeft u misschien de voorkeur aan een levering op zaterdag, wilt u uw bestelling binnen de 48 uur geleverd krijgen of vindt u het handig dat de chauffeur u via sms laat weten dat hij eraan komt. Ga na welke diensten de leverancier allemaal aanbiedt voordat u uw bestelling plaatst.

 

Koop uw stookolie bij een lokale leverancier

 

Aarzel niet om te vertrouwen op een verkoper in uw regio. Bij een leverancier in uw buurt heeft u waarschijnlijk de beste prijs voor uw stookolie. Bovendien kunt u bij hem rekenen op meer flexibiliteit, bijvoorbeeld om u op de dag te leveren die u het beste uitkomt.

 

Lees ook:

Mazoutlevering tijdens lockdown

Het is het goede moment voor uw stookolieaankoop