homme_commande.jpg

Pellets bestellen: wat is het beste moment?

25 mei 2021
Wanneer moet u uw pellets bestellen? ProxiFuel informeert u zodat u in alle gemoedsrust de voordeligste prijs betaalt.

Wanneer u verwarmt met houtpellets, heeft u zich misschien al afgevraagd wat het beste moment is om uw pellets te bestellen. We vertellen u er graag alles over.

 

Pellets bestellen in het juiste seizoen

 

In tegenstelling tot de prijs van stookolie of aardgas bijvoorbeeld, schommelt de prijs van houtpellets slechts weinig gedurende een jaar. Schommelingen zijn voornamelijk het gevolg van vraag en aanbod en dus van de seizoenen. In België hanteren leveranciers gewoonlijk twee prijzen: een zogenoemde zomerprijs en een zogenoemde winterprijs.


De zomerprijs van pellets is altijd voordeliger dan de winterprijs. Als u minder wenst te betalen voor uw houtpellets, verdient het dus aanbeveling om uw bestelling te plaatsen wanneer de zomerprijs geldt. Volgens de verkopers loopt deze periode ongeveer van mei tot september, binnen de grenzen van hun beschikbare voorraden.

 

Goed om te weten

Bij ProxiFuel profiteert u van een zomerprijs voor zowel de houtpellets die in bulk worden geleverd als voor de pellets die in zakken, per pallet, worden verpakt.

 

Uw pellets bestellen voor een heel jaar

 

Als uw budget en opslagruimte het toelaten, kunnen we u alleen maar aanraden om uw houtpellets te kopen in grote hoeveelheden.

 

Idealiter bestelt u, om het hele jaar van deze voordelige zomerprijs te genieten, het aantal ton/kilogram pellets dat u gewoonlijk verbruikt over een periode van twaalf maanden. Op deze manier betaalt u ook een lagere prijs per kilogram of ton pellets, aangezien hun prijs daalt naargelang u meer bestelt, zowel in de zomer als in de winter.

 

Uw pellets ruim van tevoren bestellen

 

Natuurlijk kan het gebeuren dat u uw pellets op een ander tijdstip van het jaar moet bestellen, wanneer de prijs hoog is, omdat u er binnenkort geen meer heeft of omdat uw pelletsilo of opslagruimte niet groot genoeg is voor de volledige voorraad houtpellets die u gedurende een heel jaar verbruikt.

 

In dat geval is het beter om uw bestelling van pellets goed te plannen. Zo bent u er zeker van dat u geen tekort aan houtpellets zult hebben en vermijdt u de stress die daarmee gepaard gaat. En zo zult u uw leverancier ook niet om een dringende levering moeten vragen, want meestal betaalt u daar meer voor dan voor een klassieke levering.

 

Lees ook:

Een dringende bestelling van pellets: kan dat?

Online pellets bestellen