homme_commande.jpg

Pellets in bulk en zakken: de prijzen in België

23 december 2022
In het jaar 2022 zijn de energieprijzen opmerkelijk gestegen. In dit artikel geven we een overzicht van de huidige prijs van pellets in bulk en zakken in België.

Zoals u ongetwijfeld gemerkt hebt, kenden de energieprijzen het afgelopen jaar een bijzonder grillig verloop. Veel consumenten zijn overgestapt op hout als energiebron, met pellets in het bijzonder. De enorme vraag heeft geleid tot een stijging van de prijs van houtpellets in België, zowel in bulk als in zakken. Maar hoe zit het vandaag met de prijs van pellets in België?

 

Pelletprijzen: welke verpakking?

 

Om de huidige pelletprijs in België te analyseren, moeten we eerst een onderscheid maken tussen de verschillende verpakkingen op de markt. Bij Proxifuel bieden we drie soorten verpakkingen aan:

 

  • pellets in zakken van 10 kg;
  • pellets in zakken van 15 kg;
  • pellets in bulk.

 

Pellets in zakken brengen hogere logistieke kosten met zich mee omdat de pellets na de productie verpakt moeten worden. Die verpakkingskost wordt doorgerekend aan de klant. Pellets in bulk worden dan weer vaak tegen een iets lagere prijs verkocht, omdat ze niet verpakt hoeven te worden.

 

De huidige pelletprijs in België

 

Wat dient u vandaag, na dit turbulente jaar, te betalen voor pellets in zakken of in bulk?

 

Bij Proxifuel worden de pellets in zakken per pallet verkocht. Een pallet van 102 zakken van 10 kg kost nu bijvoorbeeld 774 euro, of ongeveer 7,5 euro per zak. Voor een pallet van 65 zakken van 15 kilo is de prijs 754 euro, ofwel 11,6 euro per zak.

 

Ten slotte zijn bestellingen in bulk alleen mogelijk voor hoeveelheden van twee ton of meer en alleen als u een silo hebt om de pellets op te slaan. Als u in deze periode van het jaar twee ton pellets bestelt, dient u 1510 euro te betalen, ofwel 755 euro per ton.

 

Hoe zal de pelletprijs evolueren?

 

Mogen we verwachten dat de pelletprijs in de komende maanden zal dalen nu hij het afgelopen jaar flink gestegen is? Dat is moeilijk te zeggen. De evolutie van de energieprijzen - en dus ook van hout - is grotendeels afhankelijk van schommelingen in vraag en aanbod.

 

Om een prijsinschatting voor de komende weken te kunnen maken, moeten we afwachten of de producenten erin slagen aan de vraag te voldoen. De daling van de mazoutprijs zou de vraag naar pellets wellicht wat kunnen doen dalen. Toch zal de grote groep mensen die in de loop van dit jaar gekozen heeft voor pelletverwarming waarschijnlijk niet terug voor mazout kiezen ...

 

Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van prijswijzigingen en om op het beste moment te bestellen. U kunt op elk moment de prijzen controleren en een bestelling plaatsen wanneer de prijzen het laagst zijn. Bovendien leveren onze leveranciers snel en rechtstreeks in uw opslagruimte. Zo is het voor u ook erg gemakkelijk!

 

 

Lees ook:

Hoeveel kosten pellets deze winter?

Proxifuel, verdeler van kwaliteitspellets