snow flake.jpg

Hoeveel kosten pellets deze winter?

08 december 2022
De winter staat voor de deur en u hebt niet meer genoeg houtpellets? In dit artikel gaan we dieper in op de prijs van een pelletlevering deze winter.

Zoals u wellicht hebt gemerkt, zijn de temperaturen gedaald en moet u uw huis intensiever verwarmen dan enkele weken geleden. Als uw pelletvoorraad bijna op is, is het tijd om te bestellen! Maar welke prijs mag u verwachten voor een pelletlevering in het midden van de winter?

 

Factoren die de pelletprijs beïnvloeden

 

De prijs van uw pelletlevering hangt af van verschillende factoren.

 

Ten eerste kan de prijs sterk variëren in functie van vraag en aanbod. Zo zagen we enkele maanden geleden, in een tijdspanne van enkele weken, een opmerkelijke stijging van de pelletprijs. De fabrikanten hadden namelijk moeite om aan de grote vraag te voldoen. Die situatie werd nog bemoeilijkt doordat de producenten moeilijk aan de grondstof voor het vervaardigen van pellets konden geraken.

 

De verpakking is de tweede belangrijke factor die de pelletprijs beïnvloedt. ProxiFuel biedt u drie verschillende soorten verpakkingen:

 

  • pellets in zakken van 10 kg;
  • pellets in zakken van 15 kg;
  • pellets in bulk.

 

Algemeen genomen zijn pellets in zakken iets duurder dan pellets in bulk. Bovendien zijn kleine verpakkingen (10 kg) ook iets duurder, omdat de verpakkingskosten hoger zijn.

 

Van € 754 tot € 774 per ton pellets

 

Hoeveel kost een pelletlevering vandaag, als we rekening houden met de bovenstaande factoren? Zoals hierboven vermeld, hangt alles af van de verpakking die u kiest. Op 5 december kostte een levering van ongeveer een ton pellets u:

 

  • 774 euro voor een pallet met 102 zakken van 10 kilo;
  • 754 euro voor een pallet met 65 zakken van 15 kilo;
  • 755 euro voor een levering van een ton pellets in bulk (het minimum is echter twee ton).

De bovenstaande prijzen zijn hoger dan aan het begin van het jaar, wat te verklaren is door de moeilijke macro-economische situatie. Met de terugkeer van het warme weer zouden de pelletprijzen echter weer kunnen dalen.

 

Kwaliteitsvolle pellets voor de beste prijs


Gezien de huidige economische crisis willen velen van u profiteren van een pelletlevering tegen de beste prijs. Hoewel dit begrijpelijk is, bent u beter af door niet de laagste prijs op de markt te zoeken ten koste van de kwaliteit.

 

Pellets van slechte kwaliteit kunnen gevolgen hebben voor uw warmtecomfort, maar ook voor de staat van uw installatie (meer vuilafzetting in de kachel of ketel, laag rendement, enz.). Door te kiezen voor Pellets Premium bent u er zeker van dat u pellets van de hoogste kwaliteit krijgt, gecertificeerd volgens de normen DINplus en ENplus, de meest veeleisende labels op de markt.

 

Bovendien bezorgen onze lokale leveranciers uw pellets rechtstreeks in uw opslagruimte, zodat u geen zware manipulaties hoeft te doen. Evalueer nu de prijs van uw bestelling op onze website!

 

 

Lees ook:

ProxiFuel, verdeler van kwaliteitspellets

De troeven van Belgische pellets