sac_pellets_15kg_face_produit.jpg

ProxiFuel, Belgische kwaliteitspellets

30 november 2020
Wanneer u kiest voor houtpellets van de ProxiFuel-filialen kunt u er zeker van zijn dat u uw woning verwarmt met Belgische pellets van hoge kwaliteit.

 

Wanneer u uw woning met pellets verwarmt, let u ongetwijfeld op de herkomst en de kwaliteit van de pellets die u gebruikt. In dat opzicht kunt u bij ProxiFuel terecht voor hoogwaardige Belgische pellets om u op een optimale manier te verwarmen.

 

Waarom zijn de herkomst en de kwaliteit van pellets belangrijk?

 

Wanneer u voor pellets gekozen hebt, liggen ongetwijfeld meerdere redenen aan de basis van uw beslissing:

  • Het is een brandstof die voor een goed rendement zorgt.
  • De prijs van pellets is relatief goedkoop en stabiel doorheen de tijd.
  • Pellets produceren een aangename warmte.
  • Pellets zijn een duurzame energiebron.

 

Houtpellets kunnen enkel als schone en hernieuwbare energiebron worden beschouwd als ze aan verschillende criteria voldoen:

  • De pellets moeten gemaakt zijn op basis van houtafval en/of afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen, met andere woorden bossen waarin voor elke gevelde boom een nieuwe boom wordt geplant (bossen met het label PEFC of FSC).
  • De pellets moeten van goede kwaliteit zijn om optimaal van hun calorisch vermogen te profiteren.
  • De pellets moeten geproduceerd, opgeslagen en geleverd worden in een niet te verafgelegen omgeving, om aldus de ecologische voetafdruk van hun productie, opslag en transport te beperken.

 

Waarom kiezen voor Belgische pellets?

 

Kiezen voor Belgische pellets heeft twee grote voordelen. Enerzijds draagt u bij aan de nationale economie. U steunt duurzame banen en bedrijven in ons land.

 

Anderzijds beschermt u het milieu als u voor Belgische pellets kiest. De milieu-impact van de productie, het transport en de opslag van pellets is veel kleiner wanneer de hele productie- en bevoorradingsketen beperkt is tot één land.

 

 

ProxiFuel levert Belgische pellets van uitstekende kwaliteit

 

ProxiFuel verkoopt TOTAL Pellets Premium. Die pellets worden enkel gemaakt op basis van houtafval van naaldhout (onbruikbare houtschilfers en spaanders) uit de Ardense of aangrenzende bossen. TOTAL Pellets Premium dragen overigens het PEFC-keurmerk. Dat betekent dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. De milieu-impact van de productie en het transport is dan ook te verwaarlozen.

 

Goed om te weten

De pellets die door de filialen van ProxiFuel aangeboden worden zijn ENplus gecertificeerd. Het label garandeert dat de kwaliteit van de pellets tijdens de hele bevoorradingsketen beschermd wordt.

 

Daarnaast bieden de Belgische pellets van ProxiFuel u ook een uitstekend rendement. De pellets dragen het Dinplus-label. Hierdoor voldoen ze aan de strengste normen op het vlak van de vochtigheidsgraad, het asgehalte, het fijnstofgehalte, de mechanische duurzaamheid en de maat.

 

Lees ook:

Hoe worden TOTAL Pellets Premium gemaakt?

Waarom ProxiFuel voor de levering van uw pellets?