pellets_evolution_prix.jpg

Sla uw voorraad pellets in vóór de winter

23 oktober 2019
Wilt u zeker zijn van een tijdige levering? Plaats uw pelletsbestelling dan nog vóór de winter.

Dat is immers het seizoen waarin alle gezinnen de meeste brandstof verbruiken. De verwarming wordt tijdens die periode dan ook een paar graden hoger gezet. Nu de maand november voor de deur staat, aarzelt u best niet meer te lang om uw pelletsbestelling te plaatsen.

 

Pelletsbestelling voor een zorgeloze winter

 

De winter komt met rasse schreden dichterbij. We raden u dan ook aan om uw voorraad pellets te controleren. Het is belangrijk dat u voldoende houtpellets in bulk of zakken in huis hebt om deze winter geen kou te lijden. Op basis van uw gemiddeld jaarverbruik zou u moeten kunnen bepalen of u opnieuw pellets moet bestellen om uw woning in de winter te verwarmen.

 

Wist u dat ...

Op erg koude dagen kan een pelletkachel tot maar liefst 15 kilo houtpellets per dag verbruikt.

 

Uw pellets worden sneller geleverd

 

Als u uw pellets vóór de winter bestelt, zal uw leverancier ze sneller en flexibeler kunnen leveren. Hoewel de leveranciers het in deze periode ook al vrij druk hebben, vinden ze meestal nog wel een gaatje in hun agenda.

 

Wacht u echter tot de koudste periode van het jaar, dan loopt u het risico dat u wel even op uw pellets moet wachten. In sommige gevallen zal uw leverancier zelfs geen pellets meer kunnen leveren ... Dan wordt het wel een erg koude winter!

 

Hoeveel kost mijn bestelling?

 

In België wijzigt de pelletprijs gemiddeld twee keer per jaar. In de zomer kunt u uw pellets aan een aantrekkelijk tarief bestellen, terwijl er in de winter een andere prijs geldt.

 

Vanaf nu wordt de winterprijs gehanteerd:

  • € 286 voor een pallet van 65 zakken van 15 kg (ofwel € 293,33 per ton);
  • € 560 voor twee ton pellets in bulk (ofwel € 280 per ton).

 

Houd er ook rekening mee dat de prijs van houtpellets per regio kan verschillen, naargelang de transportkosten vanuit de opslagplaats van de leverancier.

 

Goed om weten

Pelletprijzen zijn degressief. Hoe meer pellets u bestelt, des te voordeliger het tarief per kilogram. Denk eraan als u uw pellets koopt!

 

Lees ook:

Besparen op verwarming met de winter voor de deur

Kun je overal in België profiteren van een pelletslevering?