photo-1481537788063-bc8855ddbe46.jpg

Kun je overal in België profiteren van een pelletslevering?

27 september 2019
De 11 vestigingen van ProxiFuel verzekeren pelletsleveringen over heel België. U leest er hier meer over.

Pellets worden in België almaar meer als energiebron gebruikt, niet alleen door particulieren om hun woning te verwarmen, maar ook door bedrijven, administraties en andere gemeenschappen om lokalen te verwarmen. Dat hoeft niet te verbazen, want houtpellets bieden heel wat voordelen. Een van die voordelen is de beschikbaarheid om het even waar.

 

11 ProxiFuel-vestigingen voor uw pelletslevering

 

Er zijn verwarmingssystemen waarvoor men dient aangesloten te zijn op een distributienet, bijvoorbeeld aardgas, maar verwarming met pellets kan overal geïnstalleerd worden en functioneren. De benodigde houtpellets kunnen theoretisch immers naar om het even waar gebracht worden.

 

Om een snelle pelletslevering mogelijk te maken heeft ProxiFuel een uitgebreid netwerk van verdelers ontwikkeld. De keten werkt vanuit 11 regionale vestigingen in België. Die zijn verspreid over de verschillende provincies van het land en dekken elk op die manier een keurig afgebakend geografische gebied waar ze klanten binnen de kortst mogelijke tijd kunnen bedienen.

 

Pelletslevering in bulk of in zakken, in elke uithoek van het land

 

Net als stookolielevering gebeurt pelletslevering met een vrachtwagen. Die vervoert de pellets:

  • ofwel in bulk;
  • ofwel in zakken, op palletten die telkens ongeveer een ton pellets dragen.

 

Wist u dat ...

Als u kiest voor pellets in bulk, worden ze gebracht door een bijzondere vrachtwagen met een blaassysteem. Daarmee worden de pellets in de best mogelijke omstandigheden geleverd, zonder ze te beschadigen: ze worden vanuit de vrachtwagen rechtstreeks in uw stockruimte geblazen.

 

  

Enkele voorwaarden voor pelletslevering

 

Om een pelletslevering mogelijk te maken moet de vrachtwagen evenwel tot tegen uw woning of uw stockruimte kunnen rijden. Als dat niet of moeilijk kan, moet u dat melden aan de distributeur, zodat hij voor het vereiste materieel kan zorgen: een kleinere of smallere vrachtwagen, verlengbuizen, aangepaste transpallet, enz.

 

Voor een pelletslevering in bulk mag de vrachtwagen in de regel niet verder dan 30 meter van de vulmond van uw pelletsilo staan. Is de afstand groter, dan zouden de pellets immers tijdens de levering beschadigd kunnen worden.

 

Bij een pelletslevering in zakken brengt de chauffeur de pallet tot in uw stockruimte of, als dat niet mogelijk is, zo dicht mogelijk erbij.

 

Lees ook:

Pelletleverancier: zo maakt u de juiste keuze

Pelletaankoop: hoe pellets bewaren