price fluctuation.jpg

Stookolie aankopen? Nu is het goede moment!

19 juni 2019
Dit is het ideale moment om stookolie aan te kopen. De prijs van huisbrandolie daalde namelijk aanzienlijk de afgelopen weken.

Moet u binnenkort uw stookolietank opnieuw bijvullen? Of wil u gewoon graag meegenieten van een interessante stookolieprijs, ook al is uw stookolietank niet leeg?  Koop dan nu uw stookolie aan, want de tarieven zijn bijzonder gunstig op dit moment.

 

Een stookolieaankoop is vandaag interessanter dan de voorbije maanden

 

Vrijwel het hele eerste semester van 2019 kende de stookolie vooral een prijsstijging. Op 18 mei noteerden we de hoogste prijs van het jaar. Tussen 1 januari en 18 mei steeg de prijs van huisbrandolie met bijna 30 %. Eenzelfde stookolieaankoop van 2 000 liter kostte u op 18 mei dus 330 euro meer dan op de eerste dag van het jaar.

 

Vanaf dan is de stookolieprijs echter beginnen dalen. Een stookolieaankoop van 2 000 liter is vandaag ongeveer 160 euro goedkoper dan tijdens de piek in mei. U bespaart bovendien meer dan 100 euro in vergelijking met vorig jaar.

 

Het juiste moment om stookolie aan te kopen

 

Is uw stookolietank leeg of kan ze bijgevuld worden met meer dan 500 liter verwarmingsbrandstof? Dan is dit een bijzonder goed moment om een bestelling te overwegen.

 

Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe de stookolieprijs zal evolueren in de komende weken en of de prijs op hetzelfde niveau zal blijven. Om de evolutie te proberen voorspellen, moeten we ons richten op de olieprijzen. Het zijn immers de olieprijzen die voor een groot deel de stookolieprijs beïnvloeden.

 

De impact van de olieprijzen op de aankoopprijs van stookolie

 

De laatste weken daalde de prijs van een vat Brentolie fors door de commerciële crisis die China en de Verenigde Staten treft. Maar ook door de dalende vraag naar aardolie én het onophoudelijk oppompen van ruwe Amerikaanse olie die de markt overspoelt.

 

Dit overaanbod deed de olieprijzen kelderen. We weten echter niet voor hoe lang. De prijzen gingen de voorbije dagen terug in stijgende lijn en dit zou de stookolieprijs op korte termijn wel eens opnieuw de hoogte kunnen injagen.

 

Lees ook:

Pellets bestellen nu de zomer voor de deur staat: in uw voordeel

Bereid uw stookolielevering goed voor