dollar-exchange-rate-1881265_640.jpg

Stookolieprijs blijft interessant aan het begin van 2021

04 januari 2021
Hoewel de stookolieprijs de afgelopen weken gestegen is, blijft de prijs aan het begin van dit jaar relatief aantrekkelijk. Dat geldt zeker als we de prijs van de vorige jaren bekijken.

Om u te helpen om uw stookolie op het meest geschikte moment te bestellen, analyseert ProxiFuel regelmatig de stookolieprijs in België.

 

Stookolie iets goedkoper dan eind 2020

 

Aan het begin van dit nieuwe jaar blijft de stookolieprijs redelijk stabiel. Vandaag bedraagt de prijs 0,4850 euro per liter als u minimaal 2000 liter bestelt. Dat bedrag ligt een heel klein beetje lager dan tijdens de laatste week van december. Op kerstdag moest u bijvoorbeeld 983,60 euro neertellen voor een stookoliebestelling van 2000 liter, ofwel 13,60 euro meer dan deze dinsdag 5 januari 2021.

 

Stookolieprijs hoger dan tijdens de afgelopen maanden

 

Globaal genomen is de stookolieprijs tijdens de afgelopen weken wel gestegen. Die stijgende trend merken we al sinds het begin van de maand november. Op 5 december 2020 betaalde u voor een bestelling van 2000 liter in totaal 932 euro, ofwel 38 euro minder dan vandaag. Twee maanden geleden was dezelfde bestelling nog 150 euro goedkoper.

 

Goed om te weten

De ProxiFuel-filialen leveren u het hele jaar door kwaliteitsvolle stookolie aan de beste prijs. De leveranciers bieden dan ook regelmatig prijzen die lager liggen dan de officiële stookolieprijs vastgelegd door de Belgische staat.

 

Stookolieprijs nog steeds voordelig

 

Hoewel de stookolieprijs dus hoger is dan de afgelopen maanden is hij nog steeds interessant in vergelijking met de gebruikelijke prijzen voor huisbrandolie.

 

Als we een jaar terugkijken, zien we dat de stookolieprijs vastgelegd was op 0,6916 euro per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter. U moest toen 413,20 euro meer betalen dan aan het begin van deze maand. Als we de lijn verder trekken, zien we dat de stookolieprijs twee jaar geleden 0,5935 euro per liter bedroeg. Drie jaar geleden betaalde u 0,6210 euro per liter. Als u uw tank nu of in de komende weken moet vullen, doet u dan ook nog steeds een goede zaak.

 

Vergeet niet dat de stookolieprijs tussen begin januari en eind april van afgelopen jaar als een kaartenhuisje in elkaar is gestort. De pandemie van het coronavirus en de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het virus in te perken, hebben de wereldwijde aardolievraag doen sputteren. Logisch gezien hebben de prijs van het zwarte goud en de stookolieprijs dezelfde weg gevolgd.

 

Lees ook:

Online stookolie bestellen

Terugblik op de prijs van een stookoliebestelling in 2020