pellet sac.jpg

Waarom kiezen voor kwaliteitspellets om uw installatie te beschermen?

05 februari 2024
Door te kiezen voor kwaliteitspellets kunt u uw installatie beter beschermen. We leggen het u uit.

Is het tijd om uw voorraad pellets aan te vullen? Kies voor een kwaliteitsproduct zoals de Pellets Premium van ProxiFuel. We leggen uit waarom.

 

Wat zijn kwaliteitspellets?

 

Allereerst is het belangrijk om te weten wat we nu precies bedoelen met kwaliteitspellets, zoals de Pellets Premium van ProxiFuel.

 

Ten eerste worden onze houtpellets uitsluitend gemaakt van naaldhoutresten die we terugwinnen uit zagerijen of bossen. Hierbij kiezen we steeds voor resten uit duurzaam beheerde bossen. Verder bevatten onze pellets ook geen additieven.

 

De houtresten om onze pellets te maken worden eerst gedroogd, voordat ze onder hoge druk worden samengedrukt. We zorgen er ook voor dat ze de perfecte afmetingen hebben, zodat het risico op problemen bij het gebruik beperkt is.

 

Ten slotte maken de vele normen waaraan de pellets voldoen ze tot een kwaliteitsproduct.

 

Goed om te weten

De Pellets Premium van ProxiFuel zijn DINplus en ENplus gecertificeerd. Die certificeringen geven u de garantie dat de pellets aan zeer hoge kwaliteitsnormen en -vereisten voldoen.

 

Waarom kiezen voor kwaliteitspellets?

 

U profiteert van een aantal voordelen als u kiest voor kwaliteitspellets die aan strenge normen voldoen. Zo kunt u bijvoorbeeld rekenen op een hoog rendement, waardoor uw verbruik van pellets beperkt blijft.

 

Verder is uw installatie goed beschermd, waardoor u minder risico loopt om een beroep te moeten doen op een vakman.

 

De Pellets Premium behoren tot de pellets met het hoogste rendement op de markt. Ze hebben duidelijk vastgelegde eigenschappen:

  • calorische onderwaarde: ≥ 4,8 kWh/kg;
  • vochtgehalte: ≤ 8 %;
  • asgehalte: ≤ 0,5 %;
  • 100% natuurlijk additief: ≤ 0,8 %;
  • bulkdichtheid: ≥  630 kg/m3;
  • fijnstofgehalte: ≤ 0,5 %;
  • duurzaamheid: ≥ 98 %.

 

Waar vindt u kwaliteitsvolle pellets?

 

Voor kwaliteitspellets kunt u terecht in één van de elf filialen van ProxiFuel, verspreid over het hele land. U vindt er zakken van 10 of 15 kilo. Het is ook mogelijk om pellets in bulk te bestellen. In dat geval dient u te beschikken over een silo waarin u minstens twee ton houtpellets kunt opslaan.

 

 

 

Lees ook:

Hoe kiest u de juiste pelletleverancier?

Zijn pellets in bulk goedkoper dan pellets in zakken?