Livraison (2).jpeg

Welke prijs moet ik betalen voor een mazoutlevering?

30 oktober 2023

U moet mazout bestellen? Het is dan ook niet meer dan normaal dat u zich afvraagt wat een mazoutlevering kost. Belangrijk om weten is dat de prijzen dagelijks veranderen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de mazoutprijs in de gaten te houden.

 

Mazoutleveringen zijn goedkoper dan een jaar geleden

 

De mazoutprijs is momenteel relatief stabiel in vergelijking met de voorgaande maanden. Op 30 oktober 2023 kostte een bestelling van 2.000 liter brandstof u in totaal 2.088,60 euro, wat overeenkomt met een literprijs van 1,0443 euro.

 

Ter vergelijking: een jaar geleden werd een liter stookolie verkocht voor 37 cent meer, oftewel 1,4138 euro. Als u toen 2.000 liter stookolie besteld had, kreeg u een bedrag van 2.827,60 euro op uw factuur te zien.

 

Wat zijn de voorspellingen voor de mazoutprijs?

 

Het is moeilijk om de evolutie van de mazoutprijs te voorspellen. We moeten namelijk rekening houden met verschillende factoren. De belangrijkste factor is de prijs van een vat olie. Het zwarte goud is namelijk de grondstof voor de productie van mazout.

 

Hoewel de afgelopen maanden relatief rustig waren, vooral in vergelijking met de gezondheidscrisis, die snel werd gevolgd door de inval van Rusland in Oekraïne, zou de toekomst er weleens anders kunnen uitzien.

 

De geopolitieke situatie in Israël leidt namelijk tot spanningen in het Midden-Oosten. Niet ver van Israël ligt Iran, een olieproducent en doorvoerland voor een grote hoeveelheid olie uit de buurlanden. Iran is betrokken bij het Israëlische conflict en de angst voor een mogelijke invasie leidt tot grote kopzorgen over de gevolgen voor de Iraanse productie.

 

De Wereldbank schat dat de olieprijs zal stijgen tot meer dan 150 dollar per vat. Dat bedrag heeft dan weer tot gevolg dat ook de mazoutprijs omhoog zal gaan. Weet echter wel dat dit slechts één van een aantal scenario's volgens internationale experten is.

 

We hebben de afgelopen maanden gezien dat die scenario's van de ene op de andere dag kunnen veranderen, zowel met prijsstijgingen als met prijsdalingen tot gevolg. Het is daarom aangewezen om de evolutie van de mazoutprijzen goed in de gaten te houden, om zo het beste moment voor uw mazoutbestelling te bepalen.

 

Mazout tegen de laagste prijs

 

Wat er ook met de prijzen gebeurt, Proxifuel staat altijd klaar om u stookolie van hoge kwaliteit te bieden tegen de beste prijs. We doen een beroep op een netwerk van leveranciers in het hele land.

 

Door mazout te bestellen op Proxifuel krijgt u niet alleen een product van topkwaliteit tegen de beste prijs, maar ook een onberispelijke service. We werken met professionals die hun vak beheersen en altijd zo snel mogelijk leveren.

 

 

Lees ook:

 

Hoeveel stookolie moet u bestellen?

De criteria om een goede mazoutleverancier te kiezen