Euro bills.jpg

5 tips voor een goedkope stookolielevering

12 april 2021
Wilt u minder betalen voor uw stookolielevering? ProxiFuel geeft u enkele tips!

Verwarming neemt een grote hap uit het budget van de Belgische gezinnen. U kunt die kosten verlagen via een aantal milieuvriendelijke stappen die uw verbruik helpen te verminderen. Het is overigens perfect mogelijk om minder te betalen voor uw stookolielevering. ProxiFuel geeft u vijf tips om het hele jaar door stookolie aan de laagste prijs te laten leveren.

 

1. Volg de prijsevolutie voor een goedkope stookolielevering

 

Een van de eerste dingen die u moet doen om uw stookolie voordelig te bestellen, is de evolutie van de stookolieprijs in België volgen. Zo kunt u periodes met stijgende en dalende prijzen bepalen en uw stookoliebestelling op het meest geschikte moment plaatsen.

 

2. Wacht niet tot de laatste druppel om uw bestelling te plaatsen

 

Deze tweede tip sluit aan op de eerste. Consumenten wachten vaak tot hun tank helemaal leeg is of tot enkele dagen ervoor om hun bestelling te plaatsen. Als u dat doet, hebt u geen enkele speelruimte meer. U bent verplicht om uw brandstof aan het tarief van dat moment te bestellen, anders dreigt u zonder verwarming te vallen.


Wanneer u echter niet tot het laatste moment wacht, kunt u uw bestelling plaatsen als de prijs voordeliger is. U kunt dan een mooi bedrag besparen.

 

3. Bestel minstens 2000 liter

 

Wilt u minder betalen voor uw stookolielevering en hebt u de mogelijkheid, bestel dan minstens 2000 liter bij uw leverancier. In België is de prijs voordeliger als u in een grote hoeveelheid koopt, m.a.w. als u minstens 2000 liter bestelt.

 

4. Kies gewone stookolie

 

Wilt u besparen op uw aankoopbedrag? Kies dan voor gewone stookolie in plaats van hoogwaardige stookolie, ook wel mazout met hoog rendement of Mazout Ultra genoemd. Gewone stookolie is in aankoop voordeliger dan hoogwaardige stookolie.

 

Houd er wel rekening mee dat hoogwaardige stookolie misschien duurder in aankoop is maar wel voor een hoger rendement zorgt. Op lange termijn gaat u uw dagelijkse verbruik dus kunnen verlagen.

 

5. Vergelijk de aanbiedingen van de leveranciers


Tot slot is het belangrijk om te weten welke leverancier u een lager tarief dan de officiële stookolieprijs van de Belgische staat kan bieden. Neem dus eerst de tijd om de aanbiedingen van de verschillende leveranciers in uw regio te vergelijken.

 

Lees ook:

Stookolie bestellen: let op prijs én kwaliteit
Online stookolie bestellen