homme_commande.jpg

Stookolie bestellen: let op prijs én kwaliteit

15 maart 2021
U moet stookolie bestellen? Hoewel de prijs belangrijk is, is het verstandig om ook de kwaliteit van het product en de service van de leverancier na te gaan.

De keuze van een leverancier is een beslissing waar u niet te licht moet overgaan. Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden als u er zeker van wilt zijn dat u huisbrandolie van goede kwaliteit koopt tegen een aantrekkelijke prijs, die bovendien in de beste omstandigheden wordt geleverd. Een woordje uitleg.

 

Bestel uw stookolie tegen de juiste prijs

 

Natuurlijk is de prijs die de verkoper aanrekent het eerste waar u als consument naar kijkt wanneer u stookolie wilt bestellen.

 

In België zijn leveranciers vrij om voor hun stookolie de prijs te vragen die ze zelf willen, zolang die de officiële door de overheid vastgestelde prijs maar niet overschrijdt. En omdat de verkoop van stookolie aan concurrentie onderhevig is, ligt het voor de hand dat u op zoek gaat naar de leverancier met de beste prijs. Voor uw portemonnee is het daarom belangrijk dat u even de tijd neemt om de aanbiedingen van de verschillende leveranciers in uw buurt te vergelijken.

 

Kies stookolie van goede kwaliteit

 

De prijs mag echter niet het enige criterium zijn wanneer u stookolie bestelt. Het is immers van cruciaal belang om de kwaliteit van het product na te gaan en te controleren of de stookolie aan de geldende normen voldoet.

 

Laaggeprijsde stookolie kan immers betekenen dat die ook van lage kwaliteit is. Stookolie van mindere kwaliteit houdt verschillende risico's in:

 

  • u krijgt geen goed rendement, zodat u meer verwarmingsbrandstof verbruikt;
  • uw ketel raakt sneller verstopt, waardoor die minder goed werkt, wat niet alleen uw verbruik maar ook de kosten voor het onderhoud van uw toestel de hoogte in jaagt;
  • in het ergste geval raakt uw verwarmingsinstallatie beschadigd en kunnen de herstellingskosten flink oplopen.

  

Goed om te weten

Als u wilt profiteren van een uitstekend rendement en uw verwarmingssysteem nog beter wilt laten werken, raden we aan om te kiezen voor stookolie van superieure kwaliteit, ook wel hoogrendementsmazout genoemd. Die is iets duurder dan gewone stookolie omdat die efficiënter is en minder verstoppingen veroorzaakt. Deze meerkost wordt echter al vlug gecompenseerd door de besparingen die u op middellange termijn zal realiseren.

 

Koop uw stookolie bij een kwaliteitsleverancier

 

Tot slot kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te kiezen voor een leverancier die een kwaliteitsservice biedt. Levert hij op zaterdag? Is hij flexibel met de leveringsuren? Kan hij advies geven over welk product het beste bij u past? Allemaal dingen die u zich moet afvragen voor u een keuze maakt.

 

Zo, u bent nu helemaal klaar om met een gerust hart uw stookolie te bestellen!

 

Lees ook:

Waarom stookolie bestellen via ProxiFuel?

Online stookolie bestellen