onderhoud.jpg

De voordelen van mazout

27 april 2021
Waarom is mazout een aantrekkelijke energiebron om u te verwarmen? ProxiFuel legt het u uit.

Mazout is een brandstof die in België al vele jaren op grote schaal wordt gebruikt voor verwarming. Het moet gezegd worden dat deze energiebron verschillende voordelen heeft. We vertellen u er graag alles over in dit artikel.

 

Mazout, een efficiënte brandstof

 

In de eerste plaats is mazout een zeer efficiënte energiebron. Deze brandstof heeft inderdaad een goede calorische onderwaarde. Hij is in staat om grote ruimten snel te verwarmen en uw thermisch comfort in alle omstandigheden te garanderen.

 

Goed om te weten

De calorische onderwaarde van een liter mazout bedraagt 10 kilowattuur.

 

Met een verwarmingssysteem op mazout is het ook mogelijk om eenvoudig warm water voor huishoudelijk gebruik te produceren.

 

Een mazoutketel, een betrouwbaar systeem

 

Verwarming op mazout is eveneens een betrouwbaar systeem. Mazoutketels zijn vandaag erg veilig en efficiënt. Ze worden gemaakt om het rendement van de stookolie te optimaliseren en tegelijkertijd het milieueffect van de verbranding te minimaliseren.

 

Verwarmingsketels op mazout zijn ook erg duurzaam. U kunt uw toestel minstens 20 jaar gebruiken.

 

Bovendien is de prijs van een mazoutketel relatief laag in vergelijking met een pelletsysteem of een warmtepomp.

 

Tot slot zijn toestellen op mazout erg onderhoudsvriendelijk. Ze dienen slechts één keer per jaar gecontroleerd te worden door een vakman.

 

Mazout, een gemakkelijk verkrijgbare brandstof

 

Mazout is eveneens een praktische energiebron. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aardgas is stookolie overal in België verkrijgbaar. Het enige wat u nodig hebt, is een tank om de mazout in goede omstandigheden op te slaan. Mazoutleveranciers kunnen u snel bevoorraden, waar u ook woont.

 

In tegenstelling tot een pelletketel heeft een mazoutketel ook niet al te veel ruimte nodig. U dient enkel te beschikken over een verluchte ruimte voor uw ketel en een plek om uw tank te plaatsen. Een tank kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, of onder de grond.

 

Mazout, een schonere energiebron

 

Hoewel stookolie uit de raffinage van aardolie wordt gewonnen, is de brandstof vandaag een stuk milieuvriendelijker geworden. Oliemaatschappijen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt om de milieu-impact van mazout te beperken. Zo is het zwavelgehalte de afgelopen jaren drastisch verlaagd.

 

Lees ook:

De nieuwe generatie huisbrandolie, een properdere energie

Mazout, een aantrekkelijke energiebron