onderhoud.jpg

Een veilige levering van huisbrandolie

13 juli 2020
In dit artikel komt u te weten hoe uw huisbrandolie in optimale omstandigheden geleverd kan worden.

 

 

De chauffeurs van ProxiFuel stellen alles in het werk om uw levering van huisbrandolie vlekkeloos te laten verlopen. Maar als consument moet u ook met een aantal elementen rekening houden.

 

Regels die de leverancier tijdens de levering van huisbrandolie volgt

 

Huisbrandolie moet steeds door een vakman geleverd worden. Een slecht uitgevoerde levering kan immers risico's met zich meebrengen voor de leverancier, de bewoners en de omgeving. Daarom zijn de ProxiFuel-leverancier specifiek opgeleid om huisbrandolie te leveren en zien ze erop toe dat de veiligheidsregels strikt nageleefd worden.

 

Voordat hij uw tank vult, zal de leverancier de nodige tijd nemen om te controleren of de levering in optimale omstandigheden kan gebeuren: correct parkeren van de tankwagen, veilige toegang tot het gebouw en de mazoutketel, goede staat van de tank, enz.

 

Hij zal ook het type product en de kwaliteit ervan controleren, bepalen waar de vuldop zich bevindt en kijken of er eventueel een overloopbeveiliging aanwezig is.

 

Nadat met die elementen rekening is gehouden, kan uw huisbrandolie geleverd worden. Tijdens de levering blijft de chauffeur bij het vulpistool om het risico op een overlopende tank te vermijden.

 

De elementen waar u voor uw levering van huisbrandolie rekening mee moet houden

 

Ook u dient enkele elementen te controleren zodat uw levering van huisbrandolie vlekkeloos kan gebeuren.

 

Controleer voordat u uw bestelling van huisbrandolie plaatst of uw tank aan de normen voldoet.

 

Zorg er ook voor dat de chauffeur de tank veilig en eenvoudig kan bereiken. In het ideale geval moet de vuldop toegankelijk zijn vanaf de openbare weg zodat de levering snel kan gebeuren en het verkeer niet gehinderd wordt. Vermeld tijdens uw bestelling eventueel waar de vuldop zich bevindt zodat de leverancier het nodige materiaal kan voorzien.

 

Om het risico op een overlopende tank te vermijden, is het nodig om een overloopbeveiliging - een fluitje of een elektronische sonde - te plaatsen. Vergeet tot slot ook niet om uw ketel uit te schakelen voordat de chauffeur toekomt.

 

Lees ook:

Bereid uw stookolielevering goed voor

Waarom stookolie bestellen via ProxiFuel?