Pellets.jpg

Hoe kunt u uw pelletverbruik verminderen?

28 december 2020
Minder pellets verbruiken is een goede zaak voor uw portemonnee en het milieu. In dit artikel vertellen we u hoe u dat kunt doen.

Ongeacht de brandstof die u voor uw woning gebruikt, is het meer dan begrijpelijk dat u het verbruik wilt beperken. Hierdoor bespaart u niet alleen geld maar ook energie. In dit artikel geven we u enkele tips om uw verbruik van houtpellets te beperken en zo uw factuur te verlichten. De natuur zal u zeker en vast dankbaar zijn.

 

Kies een kachel of ketel aangepast aan uw gebruik

 

Wilt u minder houtpellets verbruiken? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een kachel of ketel die voldoet aan uw behoeften. Is uw ketel of kachel te krachtig voor uw woning, dan is de kans groot dat u meer pellets dan nodig verbruikt.

 

Verbruik minder pellets door uw toestel perfect af te stellen

 

Het is eveneens belangrijk om uw toestel goed af te stellen: beheer van het vermogen, programmering enz. Aarzel niet om een beroep te doen op een deskundige om u hierbij te helpen. Hij zal u het juiste advies kunnen geven.

 

Wist u dat?

Door uw kachel of ketel correct te programmeren, bijvoorbeeld in functie van de uren waarop u in uw woning aanwezig bent, kunt u het verbruik van houtpellets tot 20% verminderen!

 

Goed om te weten

De nieuwste toestellen kunnen meestal vanop afstand bediend worden, via een mobiele app die u op uw smartphone kunt downloaden. Zo kunt u eenvoudig uw ketel of kachel programmeren en aan uw behoeften aanpassen.

 

Kies kwaliteitsvolle pellets

 

Als u minder pellets wilt gebruiken, dient u ook te letten op de kwaliteit van de pellets. Pellets van goede kwaliteit zijn zuiniger en leveren dus een beter rendement. Ze laten u volop van hun warmte genieten.

 

De bestaande labels helpen u om de kwaliteit van de pellets eenvoudig te controleren. De Dinplus- en Enplus-certificeringen garanderen u dat de pellets een bepaald calorisch vermogen, vocht-, as- en fijnstofgehalte hebben, dat ze de juiste grootte hebben, beschikken over een goede mechanische weerstand enz.

 

De TOTAL Pellets Premium hebben het Dinplus- en Enplus-label zodat u zeker bent dat u uw woning op de best mogelijke manier kunt verwarmen.

 

Lees ook:

Pelletverwarming om uw energie-impact te beperken

Waarom is pelletverwarming zo populair?