MaisonPellets.jpg

Kunnen houtpellets aan huis geleverd worden?

24 februari 2021
U wilt gaan verwarmen met houtpellets of doet dat al? Lees hier hoe u deze verwarmingsbrandstof kunt kopen en laten leveren.

Het is algemeen bekend dat men stookolie eenvoudig aan huis kan laten leveren door een lokale leverancier. Maar hoe zit dat met houtpellets? Hoe gebeurt dat? Koopt men die in zakken in speciaalzaken of bij een leverancier? En kunnen die ook aan huis geleverd worden? Ontdek bij ProxiFuel hoe u pellets kunt kopen en aan huis kunt laten leveren.

 

Houtpellets kopen

 

Verwarmen met houtpellets zit al enkele jaren in de lift in België. Steeds meer gezinnen kiezen voor een pelletketel of -kachel. Ketels moeten manueel gevuld worden, terwijl kachels meestal uitgerust zijn met een automatisch voedingssysteem. Afhankelijk van uw toestel zult u dus pellets in zakken of pellets in bulk moeten kopen.

 

De meeste mensen kopen hun houtpellets in zakken in de winkel. Die worden per stuk verkocht. Pellets in zak kan men kopen in doe-het-zelfketens, tuincentra en boomkwekerijen, benzinestations of supermarkten.

 

Wie pellets in bulk zoekt, moet zich wenden tot een leverancier die aan huis levert, net zoals bijvoorbeeld met stookolie of aardgas. Houtpellets in bulk worden dan rechtstreeks van de vrachtwagen in de opslagsilo van uw woning geblazen.

 

Houtpellets laten leveren

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunt u houtpellets zowel in zakken als in bulk aan huis laten leveren.

 

Bij sommige leveranciers kunt u pellets in zakken op palletten bestellen. De leverancier zal de pallet dan tot aan uw opslagplaats brengen – op voorwaarde dat die bereikbaar is met een transpallet. Zo hoeft u niet zoveel met uw pelletzakken te sleuren als wanneer u ze per stuk in de winkel zou kopen.

 

Goed om te weten

De ProxiFuel-filialen en hun partners, die u in heel België vindt, leveren de houtpellets bij u thuis. De pellets zijn beschikbaar in bulk of in zakken van 10 of 15 kilogram. Om ze aan huis te laten leveren, moet u minstens twee ton pellets in bulk of minstens een pallet met zakken van 10 kilo (102 zakken van 10 kilo) of 15 kilo (65 zakken van 15 kilo) bestellen.

 

Lees ook:

Waar houtpellets kopen in België?

Pellets bewaren in de winter