pellets_vrac_camion_produit.jpg

Levering van pellets in bulk: waar moet u voor zorgen?

05 augustus 2020
In dit artikel vertellen we aan welke voorwaarden u moet voldoen om pellets in bulk te laten leveren, bij u thuis of op het werk.

Verwarmt u met pellets of overweegt u om deze energiebron te gebruiken in uw woning of uw bedrijf? Een prima idee! Pellets zijn inderdaad een efficiënte, schone en lokale energiebron waarvan de prijs relatief stabiel blijft doorheen de tijd. U dient wel met enkele voorwaarden rekening te houden om uw pellets te laten leveren.

 

Een silo, noodzakelijk als u met pellets in bulk verwarmt

 

Als u pellets in bulk wilt laten leveren, dient u eerst en vooral te beschikken over een silo waar houtpellets in opgeslagen kunnen worden. In tegenstelling tot pellets in zakken zijn pellets in bulk, zoals de naam al zegt, niet verpakt. U moet dus over een geschikte ruimte beschikken om uw houtpellets op te slaan.

 

Die pelletsilo moet ook aan enkele voorwaarden voldoen:

 

  • hij moet bestand zijn tegen vocht;
  • hij moet de pellets tegen stof beschermen;
  • hij moet minimaal een capaciteit hebben die iets hoger ligt dan twee ton. Twee ton is immers de minimale hoeveelheid die u bij een pelletleverancier kunt bestellen. We raden aan om voor een iets grotere silo te kiezen want de bodem kan nooit volledig leeggemaakt worden.

 

Regels voor de levering van pellets in bulk

 

Tijdens de levering van uw pellets in bulk dient u ervoor te zorgen dat de veiligheidsvoorwaarden nageleefd worden:

 

  • uw verwarmingsketel dient uitgeschakeld te zijn als uw silo met pellets gevuld wordt;
  • de vuldoppen van uw silo moeten losgemaakt en eenvoudig toegankelijk voor de leverancier zijn;
  • de leverancier moet toegang hebben tot een stopcontact;
  • de afstand tussen de parkeerplaats van de vrachtwagen met een blaassysteem en de vuldoppen mag, algemeen genomen, niet meer dan 30 meter zijn. 

 

 

Pellets in bulk: bestel minimaal twee ton

 

Zoals we hierboven al vermeldden, moet u minimaal twee ton bestellen om uw pellets in bulk te laten leveren. Om uw bestelling te plaatsen, dient u er dus voor te zorgen dat uw opslagruimte minstens die hoeveelheid kan bewaren.

 

Goed om te weten

De pelletprijs neemt af naarmate u een grotere hoeveelheid bestelt. Als u kunt en als u geld wilt besparen, raden we aan om uw houtpellets in grote hoeveelheden te kopen.

 

Lees ook:

Goedkopere pellets dankzij de levering in bulk

Voordelen van pellets in bulk