snow flake.jpg

Moet ik mazout met antivries bestellen?

23 november 2021
Waarom moet u mazout tegen de kou beschermen? Wanneer koopt u beter mazout met antivries? Kiest u voor klassieke mazout en antivries of voor hoogwaardige mazout waarin al antivries zit? We leggen het voor u uit.

De temperaturen zijn de afgelopen dagen flink gedaald. Het is dan ook het perfecte moment om het over antivries in mazout te hebben.

 

Waarom moet u mazout tegen de kou beschermen?

 

Zoals elke vloeistof kan mazout bevriezen als de temperaturen onder nul duiken. Gewone mazout stolt vanaf -5 °C. Als dat gebeurt, kunnen er mogelijk defecten aan uw installatie ontstaan. Wanneer mazout kristalliseert, kan het verwarmingscircuit beschadigd worden of kan uw ketel het moeilijk hebben om de brandstof aan te zuigen.

 

Daarom raden we u aan om uw mazout in de herfst en de winter tegen de kou te beschermen. Het is eerst en vooral belangrijk dat u uw tank tegen het weer beschermt als die zich in de openlucht bevindt. U kunt uw tank bijvoorbeeld afdekken of, beter nog, er een schutting rond maken. Daarnaast raden we u aan om de buizen van uw verwarmingscircuit te isoleren. Denk vooral aan de buizen die het meest aan de kou worden blootgesteld, zoals de buizen in de kelder, garage of wasplaats.

 

Wanneer kiest u voor mazout met antivries?

 

Om er zeker van te zijn dat uw mazout in de winter geen problemen zal ondervinden, kunt u er antivries aan toevoegen, vooral als uw tank blootgesteld wordt aan de kou. Zoals de naam al aangeeft, verhindert dit additief dat de mazout zal bevriezen, en dat tot een temperatuur van -20 °C.

 

Hoe kunt u mazout met antivries krijgen?

 

Wanneer u een mazoutbestelling bij een leverancier van ProxiFuel plaatst, kunt u bij uw aankoop vragen om er antivries aan te laten toevoegen. Wanneer u uw mazout online bestelt, hoeft u enkel het vakje 'Antivries' aan te vinken. De leverancier zal het additief dan meteen aan de mazout toevoegen. Antivries kost meestal tussen 9 en 11 euro voor een bestelling van 1.000 liter brandstof.

 

Als u een probleem hebt, kunt u ook antivries voor mazout in bulk kopen en het zelf aan de mazout in uw tank toevoegen. We raden u echter aan om dat niet te doen. U dient de mazout namelijk te mengen zodat het additief kan worden opgenomen. Die handeling is echter niet eenvoudig of zonder risico.

 

Kiest u het best voor gewone mazout met antivries of hoogwaardige mazout?

 

Maak het u zo eenvoudig mogelijk en kies voor hoogwaardige mazout. Die verwarmingsbrandstof bevat namelijk al antivries. Daarnaast heeft de TOTAL Mazout Ultra van ProxiFuel een hoger rendement en zorgt hij voor minder vuilafzetting in uw installatie.

 

Beide producten zijn doeltreffend tegen vorst maar hoogwaardige mazout heeft nog andere voordelen. U beslist welk type mazout voor u het meest geschikt is.

 

Lees ook:

5 eenvoudige tips voor lagere mazoutkosten in de winter

Stookolielevering in de winter, waar moet ik op letten?