snow flake.jpg

Stookolielevering in de winter, waar moet ik op letten?

04 december 2019
Nu de winter weer voor de deur staat en de temperaturen beginnen te dalen, beslissen heel wat gezinnen om een stookoliebestelling te plaatsen. Wij vertellen u alvast waar u op moet letten.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om uw stookolie vlot te laten leveren. Dat geldt zeker in de winter wanneer de vraag naar stookolie hoog is en de weersomstandigheden niet altijd gunstig zijn.

Bestel uw stookolie zo vroeg mogelijk

Heel wat gezinnen wachten tot de winter om hun stookolie te bestellen. Het aantal bestellingen schiet de hoogte in en de leveranciers komen handen tekort. Het gevolg is dat u langer op uw levering moet wachten.

Bestel uw stookolie dan ook zo vroeg mogelijk om te vermijden dat u in de winter zonder komt te zitten. Wacht niet tot het laatste moment om te kijken hoeveel stookolie er nog in uw tank zit. Hebt u minder dan 300 liter over? Aarzel dan niet en plaats uw bestelling. Volg de stookolieprijs op onze website om uw stookolie aan een voordelige prijs te bestellen.

Antivries niet vergeten

Vergeet niet om antivries te vragen als u uw stookoliebestelling plaatst. Als uw tank in de koude staat, kan uw stookolie wel degelijk bevriezen. Door antivries toe te voegen, verbetert u de koudebestendigheid en is uw verwarmingssysteem beter gewapend tegen de koude. Zo vermijdt u dat uw verwarmingsinstallatie beschadigd geraakt.

Het enige wat u moet doen is het vakje 'Antivries' aanvinken als u uw stookoliebestelling plaatst. Het middel kost 11 euro per 1000 liter.

Moeilijke levering

In de winter kunnen sneeuw en ijs voor heel wat problemen op de weg zorgen. Zelfs tankwagens die de nodige voorzieningen getroffen hebben, kunnen vast komen te zitten waardoor ze uw bestelling moeilijk kunnen leveren.

Levering vereenvoudigen

Maak het de chauffeur gemakkelijk om uw levering zo vlot mogelijk te laten verlopen. Maak de toegang tot uw woning vrij en veeg sneeuw weg. Doe hetzelfde voor de toegang tot uw tank zodat deze vlot gevuld kan worden.

Bereid uw levering goed voor door de chauffeur op voorhand enkele nuttige inlichtingen te geven zodat hij de nodige voorzorgsmaatregelen kan treffen:

  • de plaatsing van uw tank: binnen of buiten, boven- of ondergronds;
  • de toegang tot de vulopening;
  • mogelijke parkeerproblemen.

Goed om weten

Om uw stookolie te bestellen kunt u een beroep doen op de verdelers die op de kortst mogelijke termijn leveren. U kunt uw bestelling online plaatsen, de klok rond. Een dringende leverservice helpt u ook in dringende gevallen snel uit de nood.

Lees ook:

Hoe zullen de prijzen voor stookoliebestellingen evolueren?

Hoeveel kost een levering mazout in mijn gemeente?