bestelling_zomer

Plaats uw stookoliebestelling voor de zomer

20 mei 2020
De prijs van stookolie is momenteel zo aantrekkelijk dat het nog nooit zo interessant is geweest om uw stookoliebestelling op dit moment, net voor de zomer, te plaatsen.

De schommeling van de stookolieprijzen hangt niet langer van de seizoenen af. Vandaag kunnen we niet meer stellen dat een stookoliebestelling goedkoper is in de lente en in de zomer omdat in die periodes van het jaar de vraag naar huisbrandolie een stuk lager is dan in de herfst en de winter.

 

Momenteel zijn er heel wat complexere factoren die de stookolieprijs beïnvloeden. De wereldwijde vraag en het wereldwijde aanbod, die zelf ook van verschillende elementen afhankelijk zijn, hebben de grootste impact op het tarief. Dat verklaart waarom we het hele jaar door van goedkope mazout kunnen profiteren.

 

Een stookoliebestelling aan 35 cent per liter

 

Het is echter wel zeer waarschijnlijk dat de prijs van een stookoliebestelling deze lente zijn laagste punt van het jaar heeft bereikt. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar is de stookolieprijs als het ware als een kaartenhuisje in elkaar gezakt. De wereldwijde verspreiding van het coronavirus en de opgelegde quarantainemaatregelen zijn hier ongetwijfeld de oorzaak van.

 

Begin mei is de prijs lichtjes uit het dal gekropen om daarna min of meer stabiel te blijven. Sinds een tiental dagen schommelt de prijs rond 35 cent per liter voor elke stookoliebestelling van minstens 2000 liter. Momenteel betaalt u 'slechts' 712,60 euro voor een levering van 2000 liter, terwijl dat op 1 januari nog 1397,40 euro was, ofwel bijna het dubbel.

 

Bestel nu uw stookolie om nog van een voordelig tarief te profiteren

 

De hervatting van de economische en industriële activiteiten in China en Europa heeft de vraag naar stookolie, en bijgevolg de koers van het zwarte goud, opnieuw doen stijgen. Een stijging van de huisbrandolieprijzen zal dus niet lang op zich laten wachten.

 

Als u nog van zeer voordelige tarieven wilt profiteren, raden we u aan om uw stookoliebestelling zo snel mogelijk te plaatsen. Het komt immers amper voor dat de prijzen zo laag zijn. De laatste keer dat het tarief voor een stookolielevering in de buurt kwam, was in 2016. In dat jaar bereikte de prijs een dieptepunt van 0,3638 euro per liter tussen 21 en 29 januari.

 

Lees ook:

Waar moet u op letten wanneer u stookolie bestelt?

Mazoutlevering tijdens lockdown