ThumbsUp.jpg (1)

Hoe kiest u uw pelletleverancier?

18 maart 2022
U bent momenteel op zoek naar een pelletleverancier? We leggen u uit waar u rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken.

Pellets zijn de laatste jaren een populaire brandstof geworden. Deze kleine houtkorreltjes hebben dan ook heel wat voordelen: ze zijn milieuvriendelijk, praktisch en ook voordelig in vergelijking met andere energiebronnen.

 

De opmars van deze brandstof heeft geleid tot een groot aantal nieuwe bedrijven op de markt. De consumenten hebben dan ook een ruime keuze aan merken en leveranciers. Maar waar dient u eigenlijk rekening mee te houden als u uw pelletleverancier kiest?

 

Kies voor een pelletleverancier in uw regio

 

We raden u eerst en vooral aan om een leverancier uit uw regio te kiezen. U steunt niet alleen een lokaal bedrijf maar profiteert ook van vele andere voordelen.

 

Een lokale leverancier biedt meestal  ook een betere prijs dan een leverancier die verder weg ligt. Laatstgenoemde zal de gereden kilometers tot aan uw woning namelijk aan u doorrekenen.

 

Pellets zijn daarnaast een hernieuwbare energiebron met een lagere impact op het milieu. Het zou dan ook contraproductief zijn als u een beroep doet op een leverancier die verder weg ligt en meer CO2 genereert om tot bij u te geraken dan een leverancier uit uw regio.

 

Kies voor een leverancier van hoogwaardige pellets

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden niet alle pellets op dezelfde manier en met dezelfde bestanddelen gemaakt. Het is belangrijk om te kiezen voor een leverancier van hoogwaardige pellets als u wilt profiteren van een optimaal rendement van uw installatie en als u uw verwarmingssysteem niet wilt beschadigen.

 

Zo garanderen de Dinplus- en Enplus-labels u dat u verwarmt met pellets die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Die certificaten houden bijvoorbeeld in dat:

 

  • de pellets uitsluitend gemaakt worden van naaldhoutafval dat geen chemische behandeling heeft ondergaan;
  • de pellets geen lijm of andere synthetische additieven bevatten en dus volledig milieuvriendelijk zijn;
  • een hoog calorisch vermogen hebben;
  • een zeer laag vocht-, as- en fijnstofgehalte hebben, waardoor ze efficiënter werken, uw verwarmingstoestel minder verstopt raakt en er minder stof ontstaat.

 

Vergelijk de prijzen van de pelletleveranciers

 

De prijs is een ander doorslaggevend criterium bij de keuze van uw pelletleverancier. Aarzel dan ook niet om, voordat u uw bestelling plaatst, de prijzen van de leveranciers in uw omgeving te vergelijken. Door te vergelijken vindt u de leverancier die voor u het meest geschikt is en de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

 

Waarom pellets bestellen op ProxiFuel?

 

ProxiFuel, een filiaal van TotalEnergies, is een Belgisch netwerk van pellet- en stookolieleveranciers. Er zijn elf ProxiFuel-filialen, verspreid over de provincies van ons land. De filialen leveren pellets aan Belgische gezinnen en professionals, ongeacht hun ligging.

 

De pelletleveranciers van ProxiFuel:

 

  • leveren hoogwaardige pellets aan elke klant;
  • bieden aantrekkelijke prijzen, ongeacht het gewenste product;
  • bieden een lokale service, op maat van elke klant.

 

Lees ook:

Waarom Belgische pellets kopen?

Welke pellets kopen?