cochon.jpg

Bieden goedkope pellets kwaliteit?

02 februari 2022
Is het echt een goed idee om voor de goedkoopste pellets te kiezen? Om uw woning efficiënt en ecologisch te verwarmen, is het belangrijk aandacht te besteden aan de kwaliteit en de herkomst van uw pellets. We leggen u uit waarom.

Pellets winnen steeds meer aan populariteit bij de Belgische gezinnen. En terecht, deze hernieuwbare, praktische en zuinige energiebron heeft alleen maar voordelen! Indien u uw woning met pellets verwarmt, hebt u ongetwijfeld al gemerkt dat er heel wat verschillende merken zijn, waarvan het ene al goedkoper dan het andere.

 

Maar let op, naast de prijs is het ook belangrijk om op andere criteria te letten als u uw pellets bestelt.

 

Goedkope pellets: let op de herkomst

 

Goedkopere pellets worden meestal gemaakt van houtresten uit verre landen. Toch zijn pellets enkel een duurzame en hernieuwbare energiebron als ze uit lokale bossen afkomstig zijn. Het ecologische aspect is dan ook letterlijk heel ver te zoeken als u kiest voor pellets die duizenden kilometers verder geproduceerd zijn, voordat ze naar België worden vervoerd.

 

Goedkope pellets: let op de kwaliteit

 

Bieden goedkope pellets dezelfde kwaliteit als duurdere pellets? Neen! Kies dan ook voor pellets met een label om zeker te zijn van een goede kwaliteit. Gecertificeerde merken bieden u namelijk de garantie dat uw pellets aan strenge kwaliteitsnormen voldoen.

 

Zo beschikken de TOTAL Pellets Premium die op ons platform verkocht worden over de ENplus- en DINplus-labels. Die normen geven u de garantie op een optimaal rendement en bevestigen dat de kwaliteit van de pellets gedurende de hele productie- en distributieketen onveranderd blijft.

 

Bij de aankoop van pellets is het ook belangrijk te kijken naar het vochtgehalte, het asgehalte, het fijnstofgehalte en de aan- of afwezigheid van additieven.

 

Door pellets van goede kwaliteit te kiezen, weet u zeker dat u uw kachel of verwarmingsketel beschermd blijft. Zo vermindert u het risico op een niet goed werkende of defecte verwarming.

 

Andere voordelen van de pellets van ProxiFuel 

 

Het hele jaar door bieden de filialen van ProxiFuel u een voordelige prijs en garanderen ze u pellets van hoge kwaliteit.

 

De pellets op het ProxiFuel-platform worden gemaakt van houtresten uit Belgische bossen met PEFC-certificaat, d.w.z. duurzaam beheerde bossen. Total Pellets Premium worden ook in België geproduceerd en opgeslagen.

 

Lees ook:

Waarom is pelletverwarming een goede keuze?

Het belang van de juiste leverancier voor uw pelletaankoop