MaisonPellets.jpg

Waarom is pelletverwarming een goede keuze?

05 juli 2021
Waarom kiezen voor pelletverwarming? In dit artikel geven we u alle goede redenen om voor een pelletinstallatie te kiezen!

Pelletverwarming is aan een opmars bezig, zowel bij gezinnen maar ook in de industrie, bij bedrijven en in openbare gebouwen. Het systeem biedt immers heel wat voordelen.

 

1. Pelletverwarming voldoet aan heel wat behoeftes

 

Pelletverwarming is geschikt voor al uw noden. Verwarmingsketels met pellets zijn vandaag namelijk bijzonder efficiënt. Ze kunnen geplaatst worden in een woonhuis, een appartementsblok, een school of een industriehal.

 

Pelletketels kunnen een volledig gebouw verwarmen. Ze kunnen gebruikt worden als brandstof voor de radiatoren of vloerverwarming van een centrale verwarming. Pelletketels kunnen ook probleemloos warm water voor huishoudelijk gebruik produceren. Wilt u maar af en toe met pellets verwarmen? Kies dan voor een pelletkachel als extra verwarmingssysteem.

 

Goed om te weten

U kunt een pelletverwarming voor verschillende projecten gebruiken maar houd er wel rekening mee dat u voldoende ruimte nodig hebt om de pellets op te slaan.

 

2. Pelletverwarming is voordelig

 

De plaatsing van een verwarmingsketel op pellets is duurder dan die van een verwarmingsketel op mazout of gas.

 

Op lange termijn is de prijs van pellets echter voordeliger, en vooral stabieler, dan die van fossiele brandstoffen. De afgelopen jaren is de prijs van pellets nauwelijks gewijzigd, iets wat we over de prijzen van gas, mazout en elektriciteit niet kunnen zeggen.

 

3. Pelletverwarming is milieuvriendelijk

 

Het ecologische aspect is een andere niet te onderschatten troef van pelletverwarming. Het trekt heel wat consumenten over de streep.

 

Als u de juiste keuze maakt, zijn pellets een schone, hernieuwbare en duurzame verwarmingsbrandstof. Wanneer u kiest voor pellets beperkt u de milieu-impact van uw energieverbruik.

 

3. Pelletverwarming is praktisch

 

Ongeacht uw woonplaats hebt u in ons land steeds de mogelijkheid om voor pelletverwarming te kiezen. Net zoals mazout kunnen pellets in bulk aan huis geleverd worden. Hebt u eerder zakken met pellets nodig? Die kunt u vinden in supermarkten, doe-het-zelfzaken, gespecialiseerde winkels of benzinestations bij u in de buurt. Bepaalde leveranciers, zoals ProxiFuel, leveren ook pellets in zakken op pallet aan huis.

 

Tot slot is een pelletketel ook erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Hij is volledig autonoom en hoeft niet handmatig herladen te worden. U hoeft de bak met as maar enkele keren per jaar leeg te maken. Pelletkachels hebben bovendien reservoirs met een grote capaciteit, zodat u zich meerdere dagen kunt verwarmen. U hebt zelfs de mogelijkheid om uw pelletkachel vanop afstand te programmeren, om het u nog comfortabeler te maken.

 

Lees ook:

Belgische overheidssteun voor pelletkachels

Als professional verwarmen met pellets, is dat interessant?