homme_commande.jpg

Hoe kunt u mazout onder de officiële prijs vinden?

23 januari 2023
De concurrentie tussen de leveranciers zorgt ervoor dat u mazout tegen een lagere prijs dan de officiële prijs kunt krijgen. Een woordje uitleg.

In deze tijden van crisis wil iedereen besparen op de zwaarste kosten in het gezinsbudget. Energie is er daar zeker één van. Veel consumenten die met mazout verwarmen, proberen die brandstof tegen een lagere prijs dan de officiële prijs te krijgen. Maar wat betekent dat en hoe kunt u die prijs krijgen?

 

De officiële mazoutprijs

 

Misschien weet u nog niet dat de officiële mazoutprijs in België dagelijks wordt vastgelegd door de FOD Economie. Die prijs is een maximumprijs waartegen de verschillende leveranciers in het land hun brandstof kunnen verkopen. Dagelijks wordt er een officiële prijs gegeven voor een bestelling van minder dan 2.000 liter en voor een bestelling van meer dan 2.000 liter.

 

Aangezien die prijs de geldende maximumprijs is, mogen de leveranciers hun product ook tegen een lagere prijs verkopen. Hierdoor kunnen verschillende mazoutleveranciers met elkaar concurreren door lagere prijzen aan te bieden. Voor de consument is dat natuurlijk een goede zaak. Hij kan verschillende prijzen vergelijken en kiezen voor de leverancier die hem de beste prijs geeft.

 

Een goede prijs dankzij ProxiFuel

 

ProxiFuel biedt u elke dag een lager tarief dan de officiële mazoutprijs om u van de beste prijs te laten profiteren. Dat betekent dat u bij ons brandstof kunt kopen tegen een lagere prijs dan die van andere leveranciers. Vergelijk zelf!

 

Op 17 januari betaalde u voor een bestelling van 2.000 liter mazout aan het officiële tarief (1,0616 euro/liter) in totaal 2.123,2 euro. Als u dezelfde hoeveelheid bij ProxiFuel had besteld, betaalde u slechts 2.117,2 euro, ofwel 1,0586 euro/liter. Van dag tot dag kan het verschil tussen de officiële prijs en de prijs van ProxiFuel nog groter zijn. Aarzel niet om regelmatig ons tarief te controleren.

 

Lage prijs, hoge kwaliteit

 

Het is begrijpelijk dat u de beste prijs voor uw brandstof wilt krijgen, maar let altijd op de kwaliteit van de mazout die u gebruikt. Uw veiligheid en de goede werking van uw installatie staan op het spel.

 

Het gebruik van mazout van slechte kwaliteit kan zeer onaangenaam zijn vanwege de sterke geur. Bovendien bevat die brandstof meestal geen additieven die uw installatie goed zullen laten werken. Het rendement zal dan ook een stuk lager zijn en uw installatie zal sneller beschadigd geraken. Verder kunt u mazout van lagere kwaliteit minder goed bewaren. Op lange termijn kunnen de kosten dus hoger oplopen dan de besparing die u hebt gedaan door goedkopere mazout te kopen.

 

Als u daarentegen bij ProxiFuel bestelt, bent u verzekerd van stookolie van topkwaliteit, met alle nodige additieven voor de goede werking van uw installatie en de veiligheid van de bewoners van uw woning.

 

 

Lees ook:

Stabiele mazoutprijs aan het begin van dit jaar

Wanneer had u in 2022 mazout moeten bestellen?