Online

Waarom pellets kopen bij ProxiFuel?

27 maart 2023
Er zijn heel wat pelletleveranciers op de markt. Waarom zou u ProxiFuel moeten kiezen voor uw aankoop van pellets? Een woordje uitleg.

Meer en meer mensen kiezen vandaag voor pellets om hun woning te verwarmen. Het moet gezegd worden dat die brandstof, die zowel voordelig als milieuvriendelijk is, vele voordelen heeft. Om optimaal van die voordelen te profiteren, kiest u echter best voor een leverancier met een kwaliteitsproduct en een uitstekende service. Dat is precies waar ProxiFuel al vele jaren voor staat.

 

Kwaliteitspellets kopen


De eerste reden waarom het verstandig is om ProxiFuel in te schakelen voor uw aankoop van pellets is de kwaliteit van het aangeboden product. In tegenstelling tot pellets die door andere leveranciers worden verkocht, worden de houtpellets van ProxiFuel gemaakt van 100% naaldhout, waardoor het gebruik van chemische additieven in het productieproces wordt vermeden.

 

Het zaagsel en de houtresten in de pellets worden verzameld in België en zorgvuldig gedroogd, voordat de pellets worden geperst. De pellets hebben ideale afmetingen en vallen niet uit elkaar, waardoor ze gemakkelijk dagelijks te gebruiken zijn.

 

Dankzij de bovenstaande eigenschappen bieden de Pellets Premium van ProxiFuel een bijzonder hoog rendement, boven de minimumcriteria van de ENplus- en DINplus-labels:

 

 

DINplus

ENplus

Pellets Premium

Calorische onderwaarde (kWh/kg)

≥ 4,6

≥ 4,6

≥ 4,8

Vochtgehalte (%)

≤ 10

≤ 10

≤ 8

Asgehalte (%)

≤ 0,7

≤ 0,7

≤ 0,5

Bulkdichtheid (kg/m3)

≥ 600

600 ≤ BD ≤ 750

≥ 630

Fijnstofgehalte (%)

≤ 0,5

≤ 0,5

≤ 0,5

 Een snelle en efficiënte levering van pellets

 

Naast een product van hoge kwaliteit biedt ProxiFuel u ook een leveringsdienst die perfect is aangepast aan uw behoeften. Of u nu kiest voor pellets in bulk of in zakken, wij zorgen voor een snelle levering van uw bestelling (tussen vijf en tien dagen).

 

In het geval van een bulklevering van pellets zorgt een vrachtwagen met een blaassysteem ervoor dat uw bestelling rechtstreeks in uw opslagsilo wordt gestort (duur: 45 minuten). Pellets in zakken worden met een vrachtwagen tot aan uw woning geleverd. De pellets worden er vervolgens gelost en de chauffeur rijdt ze met een transpallet tot aan uw opslagruimte. Zo hoeft u zelf geen zwaar werk te verrichten.

 

Koop uw pellets wanneer het u past

 

Als u ProxiFuel kiest voor de aankoop van uw pellets kunt u uw bestelling plaatsen wanneer u wilt, volgens uw wensen. Op onze website kunt u in een paar klikken de gewenste hoeveelheid pellets kopen, ongeacht de dag of het tijdstip. Zo hebt u steeds voldoende pellets in huis!

 

Deze kwaliteit van product en service bieden we u overigens tegen de beste prijs. ProxiFuel biedt u namelijk het hele jaar door voordelige tarieven.

 

 

Lees ook:

Waarom kiezen voor een lokale pelletleverancier?

De voordelen van Pellets Premium