Shopping cart keyboard.jpg

Bestel uw stookolie vandaag nog

29 januari 2020
De stookolieprijs is in vrije val. Het is dan ook een uitstekend moment om stookolie te bestellen.

De maximale stookolieprijs bedraagt vandaag 0,6264 euro per liter als u een bestelling van minimaal 2000 liter plaatst. Indien u een kleinere hoeveelheid bestelt, bedraagt de prijs 0,6561 euro per liter.

 

Waarom vandaag stookolie bestellen?

 

Als we de evolutie van de officiële stookolieprijs in België van de afgelopen maanden bekijken, stellen we vast dat het vandaag een uitstekend moment is om stookolie te bestellen. De stookolieprijs staat immers op het laagste peil sinds 9 augustus 2009, meer dan zes maanden geleden. Bovendien was de stookolieprijs in 2019 slechts op drie momenten voordeliger:

  • tussen 1 en 10 januari;
  • tussen 7 en 11 juni;
  • op 9 augustus zoals hierboven vermeld.

 

Als u vandaag uw stookoliebestelling plaatst, betaalt u voor een levering van 2000 liter 57 euro minder dan de afgelopen week, 106,8 euro minder dan twee weken geleden en maar liefst 141,20 euro minder dan de afgelopen maand. Stookolie kopen is bovendien 35,40 euro goedkoper dan op hetzelfde moment tijdens het afgelopen jaar.

 

Als u uw stookolie nu bestelt, profiteert u niet alleen van een voordelig tarief maar bent u ook de hele winter gerust. Weerkundigen voorspellen immers dat de temperaturen tijdens de volgende week zullen dalen. In bepaalde delen van het land duiken we zelfs onder het vriespunt. De stookolieketels zullen dus op volle toeren draaien.

 

Hoe moet u stookolie bestellen?

 

Op ProxiFuel.be kunt u snel online stookolie bestellen bij de dichtstbijzijnde regionale afdeling van ProxiFuel.

 

Surf hiervoor naar onze startpagina http://www.proxifuel.be en geef uw postcode in het menu 'MAZOUT' in. Klik vervolgens op 'Bestellen'. U krijgt een overzicht met de mogelijkheden voor uw bestelling:

 

Zodra u uw keuze gemaakt hebt, klikt u op 'Bestellen'. U dient vervolgens een ProxiFuel-account aan te maken door uw e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Geef vervolgens uw contactgegevens in zodat we u voor de levering eventueel kunnen bereiken. Vermeld daarnaast de stookolietankgegevens die voor onze leverancier noodzakelijk zijn.  Gelieve eventuele bijzonderheden van uw stookolietank te vermelden.

 

Vervolgens dient u enkel nog maar uw betaalmethode te kiezen: online, per overschrijving of bij de levering. Uw stookolie wordt snel geleverd, meestal binnen 48 uur nadat u uw bestelling geplaatst hebt.

 

Goed om weten

De leveranciers van ProxiFuel bieden u een lager tarief dan de officiële stookolieprijs die door de Belgische staat is vastgelegd. Hierdoor profiteert u van een mooie extra korting op uw stookoliebestelling!

 

Lees ook:

Stookolielevering in de winter, waar moet ik op letten?

Een terugblik op de stookolieprijs in 2019